AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elmalı Kurabiye (Yıllardır Yaptığım Tam Tutan Kıyır Kıyır Bir Tarif)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Elmalı Kurabiye (Yıllardır Yaptığım Tam Tutan Kıyır Kıyır Bir Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
Malzemeler;
200 gr tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
1 paket vanilya
4_4,5 su bardağı un
İçi için;
4_5 adet elma
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Üzeri için;
Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye (Yıllardır Yaptığım Tam Tutan Kıyır Kıyır Bir Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel elmalı harcı hazırlayın bunun için elmaları soyup rendeleyin. Tavaya alın üzerine şekeri ekleyip suyunu çekene kadar kavurun çok kurutmayın. Ocaktan alıp üzerine tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
Bu ortada hamuru yoğurun. Yumuşamış tereyağı yahut margarini yoğurma kabına alın üzerine öteki materyalleri de ekleyip karıştırın unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
Hamuru ikiye bölüp iki yağlı kağıt ortasında merdane ile açın.
Resimdeki üzere tabak koyup kesip elmalı harcı koyup sarın. Yada bardak ile yuvarlak kesip ortasına harcı koyup iki taraftan katlayın.
Hepsine istediğiniz şekili verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
180 derece fırında 30 dakika hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin servis yapın.
Elmalı Kurabiye (Yıllardır Yaptığım Tam Tutan Kıyır Kıyır Bir Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst