AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elmalı Kurabiye Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
250 gram tereyağı yada margarin
1 kahve fincanı pudra şekeri
İç gereç;
5 adet elma (kırmızı)
1 yemek kaşığı tarçın
1 çay bardağından iki parmak eksik şeker
Yarım su bardağı ceviz
Üzeri için;
Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Rendelenen elmalar ,tarçın, şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte elmalar suyunu çekene kadar karıştırılır. Ve soğumaya bırakılır.
Cevizler ek edilir ve tekrar karıştırılır.
Yoğurma kabına un hariç gereçler konulur karıştırılır.
Unu koyulur kıvam tutana kadar yoğurulur.Bi 15 dk dinlenmeye bırakılır.
Tepsiye yağlı kağıt serilir.
Dinlenen hamuru küçük bezeler haline getirilir.
Bezeler açılır ,bir ucuna uçlarına 5 çizik atılır .Diğer ucuna iç harcımızı koyalım ve yuvarlayalım ,çizik kısımlar üste gelecek formda ay biçimi verelim.
Ben bu türlü yaptım sizde istediğiniz biçimi vererek iç malzemeyi de koyup fırın tepsisine dizilir.
170 derecede 20 dk pişecek halde fırına sürüyoruz tepsimizi.
Üzeri kırmızı olmayacak formda çıkartıyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
Hem pratik hem kolay hem hoş. Afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst