AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elmalı Kurabiye Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram margarin yahut tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 adet limon kabuğu rendesi (İsteğe bağlı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4-5 su bardağı un
İç harcı için:
5 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Süslemek için:
Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce oda sıcaklığındaki margarini, sıvı yağ yoğurdu, pudra şekerini, rendelenmiş limon kabuğu kabartma tozu ve vanilyayı bir kapa alalım kulak göğsü olana kadar unu yavaş yavaş ek edelim.
Üzerine nemli bir bez örtüp beklemeye bırakın.10 dakika dinlendirin.
Bu ortada içini hazırlayın.Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin.
Diğer materyalleri ekleyip kısık ateşte pişirin.
Hamuru oklava yardımıyla açalım kare aparatla yaptım ben formlu olsun diye evvel dilimledim sonra içine yaptığımız iç harcından koyup iki ucunu birleştirelim.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecede fırında pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkarınca soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.Servis edilir.Afiyetle olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst