SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Elmalı Kurabiye (Kereviç) Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta
250 gram margarin
Yarım paket kabartma tozu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Hamur çok katı olmasın ele yapışmayacak formda olursa yeterli olur yoksa kurabiyeniz çatlayabilir
İçi için
3 orta uzunluk elma
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye (Kereviç) Tanımı Yapılışı
Hamur için derin bir kasede yumurta ,margarin ,kabartma tozu ,zeytinyağı ,pudra şekeri ,vanilya ve aldığı kadar un yoğrulur.
Üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika bekletilir.
İçi için elmaları kabuğu soyulup tavaya alınır .
Solduktan sonra üzerine şeker ve tarçın ek edilir.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde kesim alınıp hal verilip iç harcı konulur tepsiyi yağlayıp yerleştirdikten sonra 170 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökülür. Deneyeceklere afiyet olsun.
2 yumurta
250 gram margarin
Yarım paket kabartma tozu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Hamur çok katı olmasın ele yapışmayacak formda olursa yeterli olur yoksa kurabiyeniz çatlayabilir
İçi için
3 orta uzunluk elma
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye (Kereviç) Tanımı Yapılışı
Hamur için derin bir kasede yumurta ,margarin ,kabartma tozu ,zeytinyağı ,pudra şekeri ,vanilya ve aldığı kadar un yoğrulur.
Üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika bekletilir.
İçi için elmaları kabuğu soyulup tavaya alınır .
Solduktan sonra üzerine şeker ve tarçın ek edilir.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde kesim alınıp hal verilip iç harcı konulur tepsiyi yağlayıp yerleştirdikten sonra 170 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökülür. Deneyeceklere afiyet olsun.