Elmalı Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Kek Tanımı İçin Materyaller
4 adet yumurta
1, 5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı yağ
Yaklaşık 3, 5 su bardağı un (kontrol ede ede ekleyin.)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Ortası için
3 adet büyük uzunluk, kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş elma
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
Su, süt ve yağ ek edilerek çırpılmaya devam edilir.
Daha sonra denetimli bir halde un eklenir. Bu sırada kabartma tozu ve karbonatta eklenir. Kek hamuru çok cıvık olmamalı ki elmalar tabana çökmesin.
Ortasına konulacak elma, ceviz ve tarçın bir kasede karıştırılır.
Yağlanmış borcam yahut tepsiye kek hamurunun ⅔’ü boşaltılır.
Üzerine elmalı karışım eklenerek, yayılır.
Kalan kek hamuru tepsinin her yerine eşit formda gezdirilir.
Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar (bana 30 dk yetti) pişirin.
Soğuduktan sonra süzgeç ile üzerine pudra şekeri serpiştirilerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
 
Geri
Üst