AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elmalı Kek (Hazır Tadında Kırılmıyor)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Elmalı Kek (Hazır Tadında Kırılmıyor) Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Elmalı harç için;
4 adet iri elma
1 su bardağından 1 parmak az şeker
1 çay bardağı ceviz ezilmiş. biraz iri taneli
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
Pudra şekeri “isteğe nazaran “

Elmalı Kek (Hazır Tadında Kırılmıyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmalı iç harcı için; elmaları soyarak, rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
Yapışmaz tavaya rendelenmiş elmalar ve 1 bardaktan biraz az şekeri alarak, elmalar sulanıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Tarçın ve cevizi ekleyerek karıştıralım.
Keki için;Yumurtalar ve şekeri uygunca eriyene kadar çırpalım.
Süt, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar karıştırınız. Cıvık bir kıvam alacak.
Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim.
Üzerine, pişirdiğimiz elmalı harcı eşit biçimde dökelim.
Elmalı harcın üzerine de kek harcını dökelim.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 15- 20 dakika pişirelim.
Fırından alınca, sıcağı ile kekimizi saralım.
Başka bir pişirme kağıdı üzerine keki aykırı çevirelim.
Elmalı taraftaki kağıdı, soyarak çıkaralım.
Ardından uzun kenarlardan birinden başlayarak, keki rulo formunda saralım.Soğuyuncaya kadar bu formda bekletelim.
İyice soğuyunca, üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis edelim.
Afiyet olsun.

Elmalı Kek (Hazır Tadında Kırılmıyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst