AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elmalı Hindistan Cevizli Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Elmalı Hindistan Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı yoğurt
4 çay bardağı un
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet elma rendesi
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için;
3-4 adet elma
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 (yarım) yemek kaşığı hindistan cevizi

Elmalı Hindistan Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim Birinci olarak elmaların kabuklarını soy ve küp küp doğrayarak bir kaseye alalım.
Üzerine limon suyunu sıkalım. Tarçın ve hindistan cevizi de katıp karıştır en son kek harcının üzerine katacağız.
Kek hamuru için karıştırma kabına yumurta ve şekeri katıp çırpalım.
Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekle karıştır.
Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı da ek ederek karıştıralım.
1 adet elmanın kabuğunu soyup rendeleyin elimizle suyunu sıkalım.
Suyunu sıktıktan sonra elmaları kek harcının içerisine ekle ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizi de ekleyip spatula ile karıştır.
Kullanacağınız kalıbı ister yağlayın isterseniz yağlı kağıt serin.
Hazırladığımız kek harcını kullanacağınız kalıba dökün.
Üzerine küp küp doğranmış elmaları katalım.
Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirelim pişme mühleti fırınınıza nazaran değişiklik gösterebilir.
Kekimizi kürdanla denetim ederek fırından alalım, soğumaya bırakalım.
Tamamen soğuyan elmalı hindistan cevizli kekimiz servise hazır. Afiyet olsun
Elmalı Hindistan Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst