- Konu Yazar
- #1
Elmalı Havuçlu Toplar Tarifi İçin Malzemeler
3 adet orta boy tatlı elma
3 adet orta boy havuç
1 paket sade veya kakaolu petibör bisküvi (Elma ve havuçların büyüklüğüne göre miktar arttırılabilir )
3 adet iri etli hurma
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Çeyrek çay bardağı su
Üzeri süslemesi için;
Hindistan cevizi
Çekilmiş fıstık veya fındık
Bitter çikolata ve beyaz çikolata
Elmalı Havuçlu Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmalar ve havuçlar rendelenip, kısık ateşe alıyoruz.
İçerisine tereyağı, su ve tarçın eklenip, suyunu iyice çekene kadar kavuruyoruz.
Bu esnada petibör bisküvi, çekirdeği çıkarılmış hurmalar ve cevizler robotta toz haline gelinceye kadar çekilir.
Ocaktan alınan ve ilk sıcağı çıkan elmalı harcın üzerine bisküviler eklenerek yoğuruyoruz. Toparlanan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan eşit büyüklükte bezeler koparılıp, yuvarlıyoruz ve biraz donması için dondurucuya alıyoruz.
Bu esnada dış kaplaması için çikolataları benmari usulü eritiyoruz.
Dondurucudan alınan elma topları, çikolataya batırılıp ve yağlı kağıt serili bir tabağa dizip, üzerlerini dilediğimiz gibi süslüyoruz. Buzdolabında biraz soğuduktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Elmalı Havuçlu Toplar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet orta boy tatlı elma
3 adet orta boy havuç
1 paket sade veya kakaolu petibör bisküvi (Elma ve havuçların büyüklüğüne göre miktar arttırılabilir )
3 adet iri etli hurma
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Çeyrek çay bardağı su
Üzeri süslemesi için;
Hindistan cevizi
Çekilmiş fıstık veya fındık
Bitter çikolata ve beyaz çikolata
Elmalı Havuçlu Toplar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmalar ve havuçlar rendelenip, kısık ateşe alıyoruz.
İçerisine tereyağı, su ve tarçın eklenip, suyunu iyice çekene kadar kavuruyoruz.
Bu esnada petibör bisküvi, çekirdeği çıkarılmış hurmalar ve cevizler robotta toz haline gelinceye kadar çekilir.
Ocaktan alınan ve ilk sıcağı çıkan elmalı harcın üzerine bisküviler eklenerek yoğuruyoruz. Toparlanan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan eşit büyüklükte bezeler koparılıp, yuvarlıyoruz ve biraz donması için dondurucuya alıyoruz.
Bu esnada dış kaplaması için çikolataları benmari usulü eritiyoruz.
Dondurucudan alınan elma topları, çikolataya batırılıp ve yağlı kağıt serili bir tabağa dizip, üzerlerini dilediğimiz gibi süslüyoruz. Buzdolabında biraz soğuduktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Elmalı Havuçlu Toplar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı