AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elmalı Havuçlu Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Elmalı Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için (200 ml bardak ile):
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
2 adet elma
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım limon suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
Süslemek için;
Pudra şekeri

Elmalı Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaba süt ve şekeri alın ve bir tel çırpıcı ile güzelce karıştırıp 10 dk bekletin. Bu ortada elmaları soyun ve küp küp doğrayın.
Havuçlarıda soyun ve ince rendenin tarafıyla rendeleyip elmalarla birlikte üzerine yarım limon suyu ve tarçını ekleyip harmanlayın. Sütlü karışımı tekrar çırpın. Dileyen tabiki mikserlede yapabilir bu süreci.
Sırasıyla yumurtaları, sıvı yağı ve kuru malzemeleride ekleyip, hoş homojen bir hamur elde edin. Kare bir borcama yahut yuvarlak 26 cm çapında kalıba fırın kağıdı serin ve hamuru dökün.
2-3 defa tezgaha yavaşça vurun ve üzerine elma-havuçları yayın. Dilerseniz fındık yahut ceviz parçalarıda serpebilirsiniz.
Önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk üzeri kızarana kadar pişirin. Birinci 20 dk fırını açmayın ve ortada kürdanla denetim edin.
Pişen keki tel ızgaraya alın pişirme kağıdını yavaşça çıkarın ve soğumaya bırakın. Üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin. Afiyet olsun.
Elmalı Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst