AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elmalı Çıtır Halkalar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Elmalı Çıtır Halkalar Tanımı İçin Malzemeler
5 adet orta uzunluk elma
2 adet yumurta
300 ml süt
2 yemek kaşığı şeker
300 gr un
1 paket kabartma tozu
Üzerini bulamak için;
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Çıtır Halkalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel hamurun materyallerini karıştıralım bir kabın içerisinde.
Daha sonra elmaları halka biçiminde keselim ve çekirdeklerini çıkaralım.
Elmaları hamur karışımına bulayıp, kızartalım yakmadan dikkatlice çok harlı ateşte pişirmeyin içi hamur kalmasın. Havlu kağıt üzerine alıp yağ çektirelim.
Başka bir kapta üzerini bulamak için şeker ve tarçını karıştıralım ve kızaran elmaları içine atıp bulayalım.
Hepsine tıpkı süreci uyguladıktan sonra sıcak yahut ılık halde servis edebilirsiniz.
Üzerine reçel yahut sos ya da dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Elmalı Çıtır Halkalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst