AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elma sirkesi plastik bidonda olur mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.489
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Elma sirkesi plastik bidonda olur mu?​

İlk kez sirke kuruyorsanız elinizde sirke anası olmayacaktır. Bu nedenle nohut, bulgur ve organik balı elinizin altında bulundurun. Mutlaka cam kavanoz kullanın. Plastik şişelerde hazırlayacağınız sirkelerden beklediğiniz verimi alamayabilirsiniz.

Ilk defa elma sirkesi nasıl yapılır?​

Elma Sirkesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmalarınızı güzelce yıkayın.
- Önceden temizlenmiş ve içi kuru büyük boy cam bir kavanoza elma dilimlerini yerleştirin.
- Elma dilimlerinin üzerine içme suyunu ekleyin.
- Kavanozun üzerini hava alan pamuklu bir tülbentle kapatıp iple ya da lastikle sıkarak sabitleyin.

Ev yapımı sirke kaç günde olur?​

Ev yapımı sirke kaç günde olur?
Etrafına ekşi bir koku yaymaya başlıyor ve bu koku gittikçe keskinleşiyor ve sirke anası kalınlaşıyor. Bu aşamaya yaklaşık 45 günde geliniyor ama sirkenin iyice olgunlaşması için bu şekilde 1-2 hafta daha bekletebilirsiniz.

Ilk sirke nasıl yapılır?​

Ilk sirke nasıl yapılır?
Sirke yapımında kullanacağınız meyvelerin çürük kısımlarını ayıklayın ve bol su ile yıkayın. Meyveleri dilimledikten sonra temiz içme suyunu hazırlayın. Sterilize edilmiş cam kavanozların içerisine meyve, nohut, bulgur ve balı ilave edin. Malzemelerin içerisine su ekledikten sonra plastik bir kaşıkla karıştırın.

Sirke anası ne zaman çöker?​

Alkol sürekli sirke anasıyla temas halindedir. Sirkeleşme devam eder ve 6-8 hafta sonra tamamlanır. Üretilen asetik asit alkolden daha yoğun olduğundan dibine çöker. Sirkeleşmenin sona erdiği sirke anasının kendiliğinden dibe batmasıyla anlaşılır.

Sirke anası ile sirke kaç günde oluşur?​

Ağzını tülbentle kapattığınız kavanozu 20 gün boyunca ışık almayan bir yerde saklayın. İki günde bir çıkarıp biraz karıştırın. 20 günün sonunda kavanozun en üstünde oluşan kaygan tabaka sirke anasıdır.

Sirkenin ağzı ne zaman kapanır?​

Sirkenin ağzı ne zaman kapanır?
* İlk iki gün alkol bakterilerinin hızlı oluşması için kavanozun ağzı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılmalıdır.(kavanoz’un ağzına bir ameliyat eldiveni takılarak içi hava ile dolup şişene kadar beklenebilir ya da kapak ile kapatılır.)

Sirke neyle karıştırılır?​

Sirke neyle karıştırılır?
Sirkenizi her gün bir kez silikon ya da plastik kaşıkla karıştırın. 20 günün sonunda sirkenizi yine aynı yere kaldırın. Bu kez 20 gün boyunca hiç karıştırmadan bekletin. Elma sirkeniz tüketime hazır.
 
Geri
Üst