SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Elma Şekeri Tanımı İçin Malzemeler
7-8 tane kırmızı elma( ben orta uzunluk kullandım)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 adet limon suyu
Yarım su bardağı pancar suyu
Çubuklar
Benmari eritilmiş çikolata
Elma Şekeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak elmalar yıkayıp kurulayalım ve yarım saat buzdolabında bekletelim.
Daha sonra tencereye şeker ve suyu koyup 15 dk kadar kaynatalım.
Kaynayan şerbete limon suyunu ve pancar suyunu ek edelim. (ben doğal olsun diye pancar suyu kullandım siz besin boyası da kullanabilirsiniz) bir 15 dk da bu halde kısık ateşte kaynatalım.
Şekerimizin olduğunu anlamak için bir bardak suya şekerden bir damla koyalım şayet tabana çöküyorsa olmuş demektir. Ben bitter çikolata eritip elmaların bir kısmını onunla kapladım. Lezzetli oluyor.
Çubuklara batırdığımız elmaları şekere bandırıp yağlı kağıt üzerinde dolaba kaldırıyoruz. Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun ❤❤.
Elma Şekeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
7-8 tane kırmızı elma( ben orta uzunluk kullandım)
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 adet limon suyu
Yarım su bardağı pancar suyu
Çubuklar
Benmari eritilmiş çikolata
Elma Şekeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak elmalar yıkayıp kurulayalım ve yarım saat buzdolabında bekletelim.
Daha sonra tencereye şeker ve suyu koyup 15 dk kadar kaynatalım.
Kaynayan şerbete limon suyunu ve pancar suyunu ek edelim. (ben doğal olsun diye pancar suyu kullandım siz besin boyası da kullanabilirsiniz) bir 15 dk da bu halde kısık ateşte kaynatalım.
Şekerimizin olduğunu anlamak için bir bardak suya şekerden bir damla koyalım şayet tabana çöküyorsa olmuş demektir. Ben bitter çikolata eritip elmaların bir kısmını onunla kapladım. Lezzetli oluyor.
Çubuklara batırdığımız elmaları şekere bandırıp yağlı kağıt üzerinde dolaba kaldırıyoruz. Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun ❤❤.
Elma Şekeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı