Elma Reçeli Tanımı İçin Gereçler
6 tane elma
2 su bardağı şeker
Yarım limon (limon tuzu da olabilir)
Elma Reçeli Tanımı Yapılışı
Birinci evvel elmalarımızı soyup küp küp doğruyoruz daha sonra üzerine 2 su bardağı şeker ekleyip 1 gece bekletiyoruz .
Sonraki gün elmalar suyunu bırakmış olacak.
Daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz pişmesine yakın limon suyunuda ekleyip 10 dk daha pişiriyoruz.
Pişen reçeli soğuduktan sonra bir kaba alıp afiyetle yiyoruz.
Ben reçeli koyu sevdiğim için çok kaynattım lakin biraz daha akışkan olmasını istiyorsanız ona nazaran pişirme mühletini ayarlayın.
6 tane elma
2 su bardağı şeker
Yarım limon (limon tuzu da olabilir)
Elma Reçeli Tanımı Yapılışı
Birinci evvel elmalarımızı soyup küp küp doğruyoruz daha sonra üzerine 2 su bardağı şeker ekleyip 1 gece bekletiyoruz .
Sonraki gün elmalar suyunu bırakmış olacak.
Daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz pişmesine yakın limon suyunuda ekleyip 10 dk daha pişiriyoruz.
Pişen reçeli soğuduktan sonra bir kaba alıp afiyetle yiyoruz.
Ben reçeli koyu sevdiğim için çok kaynattım lakin biraz daha akışkan olmasını istiyorsanız ona nazaran pişirme mühletini ayarlayın.