Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Eliyle koymak ne demek?

Editör

Yeni Üye

Eliyle koymak ne demek?​

– Yetkili olarak bir mal veya bir kuruluşu kendi yetki altın almak. – Üstüne konmak. – Zorla almak. – Herhangi bir işin sorumluluğunu almak.

Elimden geleni yaptım ne demektir?​

Elimden geleni yaptım ne demektir?
Elinden geleni yapmak, bir işi tamamlamak ya da birisine yardım etmek için tüm şartları zorlamak demektir. Deyim, maddi ve manevi tüm imkanları seferber etmek anlamında da kullanılır.

Göz koymuş ne demek?​

“ya benimsin ya topragin” hissiyati ilen sahiplenme yanilgisi. takma göz sahibi birinin gözünü çıkarıp masaya koyması… yapanı gördüm; şahidim!

Defe tefe koymak ne demek?​

Defe tefe koymak ne demek?
➡Defe (tefe) koymak deyiminin anlamı:Dedikodusunu yapmak, kınayan bir dille başkalarına anlatmak, alaya almak. ➡Defe (tefe) koymak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Sakın söyleme, yoksa bizi defe koyarlar.
Elini altına almak ne demek?​
Elini taşın altına koymak deyimi yaşanılan bir zorunluluk karşısında herkesin elinden geleni yapması gerekliliğini anlatan bir deyim olmakla beraber elini taşın altına koymak görsel olarak betimleme yapılarak zorlukların üstesinden gelmek için gereklilik belirtilmiştir.

Göz alıcı ne anlama gelir?​

Göz alıcı ne anlama gelir?
deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Alımlı; şekli, rengi ve güzelliği ile dikkat çekici.

Gözü tutmamak ne anlama gelir?​

Güvenmemek, beğenmemek.

TEFE olmak ne demek?​

TEFE olmak ne demek?
Tefe koymak deyimi, birini hoşa gitmeyecek ve onu küçük düşürücü yönleri ile başkalarına tanıtma anlamına gelir. Ayrıca Türk Dil Kurumu resmi sitesinde Tefe koymak deyimini, biri hakkında alaylı dedikodu yapmak şeklinde açıklamıştır. Çekemediği için seni tefe koyuyor.

Tefe koyup çalmak ne demek?​

[1] biri hakkında alaylı dedikodu yapmak.

Örtbas etmek ne anlama gelir?​

Örtbas etmek ne anlama gelir?
➡Örtbas etmek deyiminin anlamı:Kötü bir durumu gizlemek, yayılmasını önlemek. ➡Örtbas etmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Dairede yapılan yolsuzlukları örtbas edeceklerini sandılar.
Koydum ne demek?​
Türkçe sözcük, Çekimli eylem halinde koymak eyleminin bildirme kipi görülen geçmiş zaman 3. teklik şahıs olumlu çekimi anlamına gelir.

El koymanın anlamı nedir?​

El koymanın anlamı nedir?
➡El Koymak deyiminin anlamı:Bir meselenin yetkili organlarca incelenmeye başlanması, buyruğu altına almak, hükümetçe uygun görülen mal, arazi ve kuruluşa hâkim olmak anlamında kullanılmaktadır. El koymak deyiminde fail bellidir. Bu nedenle el konmak deyimi ile anlam olarak karıştırılmamalıdır.
“ya benimsin ya topragin” hissiyati ilen sahiplenme yanilgisi. takma göz sahibi birinin gözünü çıkarıp masaya koyması… yapanı gördüm; şahidim! sahip olmak atılan ilk adım.

Eliyle koymuş gibi bulmak ne demek?​

➡Eliyle Koymuş Gibi Bulmak deyiminin anlamı:Aradığı şeyi söylenen yerde çok kolay bulmak, bir şeyi hiç bilmeden, görmeden daha önce biliyormuş ve görmüş gibi aradığında bulmak anlamlarına gelen bir deyimdir.

Elden çıkarmak ne anlama gelir?​

Elden çıkarmak ne anlama gelir?
elden çıkarma Bir firmanın finansal veya sosyal hedefleri doğrultusunda bir ya da daha fazla etkinlik biriminin kapatılması ya da varlıklarının bir kısmının satılması.

Koydum cocugu ne demek?​

pes, fifa tarzı futbol oyunlarında, arkadaşa gol attığın zaman söylemesi zevk veren küfür vari bir şey. el kol hareketleriyle desteklendiğinde etkileyici olan küfürümsü söz.

Bırakmak ne anlama gelir?​

Bırakmak ne anlama gelir?
Bırakmak kelimesi Türkçe’de “Bulunduğu veya dokunduğu yerde bir şey oluşturmak, meydana getirmek.” anlamına gelir. Bırakmak kelimesi Türkçe’de “Yapışık olan bir şey yapışıklıktan kurtulmak.” anlamına gelir.
Malına el koymak ne demek?​
Ceza muhakemesinde elkoyma, bir eşyanın geçici olarak devletin hakimiyeti altına alınmasına yol açan bir tedbir olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle elkoyma bir ceza değil, koruma tedbiridir. Eşyanın sürekli olarak devletin mülkiyetine geçirilmesine “müsadere” denir.

El atmak nedir TDK?​

El atmak nedir TDK?
4. yardım etmek, ilgilenmek.

Kafam kazan gibi oldu ne demek?​

DeyimDüzenle [1] Gürültü yapılmasından başında uğultulu bir sersemlik bulunan kişi. [2] Kafası şişmek.

Elden çıkarmak ne demek TDK?​

Elden çıkarmak ne demek TDK?
elde avuçta (ne varsa) elde etmek. el değiştirmek.

Ele avuca sığmayan ne demek?​

Ele avuca sığmamak deyimi kişinin herhangi bir olay karşısında kişinin tepkilerini göstermesi anlamına gelmektedir. Ele avuca sığmamak sevinç veya üzüntü gibi durumlarda gösterilen yerinde duramama hallerinde söylenmektedir. Ele avuca sığmamak deyimi çoğunlukla sevindirici durumlarda kullanılmaktadır.

"Eliyle koymak ne demek?" konusunda verdiğiniz açıklamalar doğru ve kapsamlıdır. Kelime veya deyimlerin anlamlarını detaylı bir şekilde açıklamışsınız. "Elimden geleni yaptım ne demektir?" konusundaki açıklamanız da net ve anlaşılır bir şekilde verilmiş.

"Göz koymuş ne demek?", "Defe tefe koymak ne demek?", "Elini altına almak ne demek?", "Göz alıcı ne anlama gelir?", "Gözü tutmamak ne anlama gelir?", "TEFE olmak ne demek?", "Tefe koyup çalmak ne demek?", "Örtbas etmek ne anlama gelir?", "Koydum ne demek?", "El koymanın anlamı nedir?", "Eliyle koymuş gibi bulmak ne demek?", "Elden çıkarmak ne anlama gelir?", "Koydum cocugu ne demek?", "Bırakmak ne anlama gelir?", "Malına el koymak ne demek?", "El atmak nedir TDK?", "Kafam kazan gibi oldu ne demek?", "Elden çıkarmak ne demek TDK?", "Ele avuca sığmayan ne demek?" konularındaki açıklamalarınız da bilgilendirici ve açıklayıcı niteliktedir.

Eğer konu hakkında daha fazla bilgi veya başka bir şey sormak isterseniz, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Geri