Eli Böğründe (Kahramanmaraş’ın Yöresel Yemeği)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Eli Böğründe (Kahramanmaraş’ın Yöresel Yemeği) Tanımı İçin Malzemeler
600 gram yarım yağlı dana kuşbaşı (Kuzuda olur)
250 gram arpacık soğan
1 baş sarımsak
12 tane cherry domates
7 tane sivri biber
Sosu için;
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı sirke
Yarım çay bardağı su

Eli Böğründe (Kahramanmaraş’ın Yöresel Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırın tepsisi yağlanır sos gereci bir kaba alınır, çırpılır, içine etler atılıp, sosla karıştırılır.
Domates sarımsak eklenir onlarda karıştırılır ağzı kapatılıp 1 saat dinlendirilir.
Dinlenen et ve soslar sırası ile tepsiye alınır.
Sos kabına su eklenir karıştırılır, tepsiye eklenir, üstüne yağlı kağıt serilir.
180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirilir servise hazır.
Eli Böğründe (Kahramanmaraş’ın Yöresel Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst