- Konu Yazar
Elgato capture card ne işe yarar?
Elgato’nun yeni ürünü Game Capture HD60 ise -adından da anlaşılacağı üzere- 60fps görüntü alınmasına imkan tanıyor. Cihazın kurulumu oldukça kolay; konsoldan gelen HDMI kablosunu Game Capture HD60’a, Game Capture HD60’ı da ikinci bir HDMI kablosuyla televizyonunuza / monitörünüze takıyorsunuz.Video Capture nasıl yapılır?
Adım #1: Ayarlar, Denetim Merkezi, Denetimleri Özelleştir’e dokunun, Adım #2: Ekran Kaydı’nın yanındaki simgeye dokunarak Ekran Kaydı özelliğini Denetim Merkezi’ne ekleyin. Adım #3: Ekranı alt kısmından yukarı doğru kaydırın ve Denetim Merkezi’ni açın. Eğer AssistiveTouch kullanıyorsanız, oradan da açabilirsiniz.Capture cihazı nedir?
Capture cihazı nedir?En basit ifadeyle capture card, bir aygıttan diğer aygıta görüntü aktarma görevini üstlenen yardımcı ürünlerdir. Bu sayede farklı bir cihaz üzerinden televizyona görüntü aktarımı yapabilirsiniz. Özellikle akıllı telefonlarda bulamadığınız geniş ekran deneyimi için capture kart desteğinden yararlanabilirsiniz.
Video Capture ne ise yarar?
Birçok oyun tutkunu için bazı anları kayıt altına almak oldukça önemlidir. Capture card ile birlikte hem geniş ekranları deneyimleyebilir hem de dilediğiniz oyunu kayıt altına alabilirsiniz. Kolay bir kullanıma sahip olan capture card ile video kaydının yanı sıra ekran görüntüsü de almanız mümkündür.Elgato nasıl çalışır?
Nasıl çalışıyor?- Görüntü çıkışına HDMI kablosu bağlanır.
- Kablo, Game Capture HD60 S’nin HDMI IN portuna bağlanır.
- Cihazın kutusundan çıkan HDMI kablosunun bir ucu HDMI OUT portuna, diğer ucu ise görüntü aktarılmak istenen TV veya monitöre bağlanır.
Elgato HD60 pro ne işe yarar?
Elgato HD60 pro ne işe yarar?Elgato HD60 Pro üzerindeki dahili H.264 encode sunduğu 60Mbps bitrate değeriyle size üstün 1080p60 kalitesinde sınırsız video kaydı imkanı verirken, aynı zamanda disk ve işlemci yükünü de minimal seviyede tutarak daha iyi bir yayın ve içerik üretme performansı sunuyor.
Game Capture HD60 S, güncel teknolojileri barındırıyor ve 1080p 60 FPS gibi iyi bir değerde kayıt yapabiliyor. Buna ek olarak harici bir kaynaktan videolarınıza ses de ekleyebiliyorsunuz. Tabii ki pratikte yazılımı ne kadar kullanışlı, görüntü kalitesi ne durumda, ilerleyen zamanlarda test edip göreceğiz.