Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elestirmek ne demek TDK?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
33.773
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Eleştirmek ne demek TDK?​

Türk Dil kurumuna göre eleştirmek bir konu hakkında olumlu veya olumsuz düşünceleri ifade etmek ve bunları ifade ederken de o işi yapan kişiyi daha ileri taşımayı amaçlamaktır. Eleştirmek bir konuda yapılan ve uzmanlık gerektiren bir fikir beyanı olarak kabul edilmektedir.

Görüş ne anlama gelir?​

Görüş ne anlama gelir?
Görüş TDK kelime anlamları ise şu şekilde yer alıyor; 1. “Görme işi.” 2. “Gözle bir şeyi algılama yetisi.” 3. “Cezaevi veya hastanedeki birine yapılan ziyaret.”

Fıkranın sözlük anlamı nedir?​

Fıkranın sözlük anlamı nedir?
Köşe yazısı veya fıkra; bir yazarın ve köşe yazarı’nın herhangi bir konu veya günlük olaylar hakkındaki görüşlerini, düşüncelerini ayrıntılara inmeden anlattığı gazete ve dergilerde yayımlanan kısa fikir yazılarının genel adıdır. Fıkralar, gazete ve dergilerin belli sütun veya köşelerinde yayımlanır.

Ilintisi ne demek?​

İlintili kelimesinin anlamı ilişkisi olan anlamına gelmektedir. İlintili kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı İlgisi, ilişkisi, bağı, ilintisi olan olarak verilmektedir.

Söylev ne demek bulmaca?​

Söylev ne demek bulmaca?
Söylev kelimesinin bulmacada yer alan cevapları Nutuk ve Hitabe olarak ifade edilmektedir.

Görüş nedir bir örnek?​

Görüş nedir bir örnek?
Görüş, kişiden kişiye değişen ve insanların bireysel düşüncelerini yansıtan bilgiye denir. Sinema tiyatrodan daha eğlencelidir. Görüş Cümleleri * Sinema tiyatrodan daha eğlencelidir. * En kolay ders matematik dersidir.
Görüş nedir felsefe örnek?​
Kişiden kişiye değişen, insanların kendi düşüncelerini yansıtan bilgidir. Olaylar ile ilgili yapılan yorumlar, ulaşılan yargılara görüş denir. Kişiden kişiye değişen ve insanların kendi düşüncelerini yansıtan bilgidir.

Karikatürün anlamı ne demek?​

Karikatürün anlamı ne demek?
Karikatür, ele aldığı konuları komik veya iğneleyici olması için abartan ve çarpıtan resim türüdür. Edebiyattaki abartılı ve çarpıtıcı betimlemelerin, aynı amaca yönelik olarak çizim formatında kullanılmasıdır.

Üslup ne anlama gelir?​

Üslup ne anlama gelir?
Üslup: Sözlük anlamı “tarz, yol, usül”dür. Edebiyat terimi olarak üslup, dilsel araç ve olanaklardan yararlanarak düşünce, duygu, hayal ve eylemlerin özgün, kişisel bir yaklaşımla ifade ediliş biçimi, anlatılış tarzı. “Biçem, stil, deyiş, eda, özanlatı, tarz” kelimeleri de aynı anlamda kullanılmıştır.

Ilinti ne demek örnek?​

Bir şeyin, başka bir şeye bağlı bulunması, onunla ilişkili olması durumu; iki şey arasında bağ. Taalluk olabilecek eş anlamı. Olayla bir ilintisi olmadığı anlaşıldı (kelime ile ilgili cümle). İç sıkıntısı, üzüntü.

Söylevin cevabı nedir?​

Söylevin cevabı nedir?
Söylev için Nutuk ve Hitabe kelimeleri cevap olarak verilmektedir.
 
Eleştirmek, genel anlamıyla bir konu hakkında olumlu veya olumsuz düşünceleri ifade etmek ve bunları ifade ederken de o işi yapan kişiyi daha ileri taşımayı amaçlama işidir. Eleştiri, uzmanlık gerektiren bir fikir beyanı olarak kabul edilir ve yapıcı eleştiri, eleştirinin karşılıklı iletişim, gelişme ve iyileşme sürecine katkı sağlamasını amaçlar.

Görüş kelimesi ise birkaç farklı anlamıyla karşımıza çıkar. Birincisi, "görme işi" anlamına gelirken, ikinci anlamı "gözle bir şeyi algılama yetisi"dir. Üçüncü anlamı ise "cezaevi veya hastanedeki birine yapılan ziyaret" şeklindedir.

Fıkra kelimesi ise genellikle gazete ve dergilerde yayımlanan kısa fikir yazılarını ifade eder. Bir yazarın günlük olaylar hakkındaki görüşlerini, düşüncelerini ayrıntılara inmeden anlattığı yazılara fıkra denir. Fıkralar genellikle gazete ve dergilerin belirli köşelerinde yayımlanır.

"Ilintili" kelimesi ilişkisi olan anlamına gelir. İlintili kelimesi, ilgisi, ilişkisi, bağı olan anlamlarını taşır.

Söylev kelimesinin bulmacada yer alan cevapları "Nutuk" ve "Hitabe" olarak ifade edilir. Söylev genellikle bir konuda uzun ve etkileyici konuşma anlamına gelir.

Karikatür, ele aldığı konuları komik veya eleştirel bir şekilde abartarak ve çarpıtarak resmetme sanatıdır. Karikatür, genellikle güncel konuları veya sosyal meseleleri mizahi bir dille ele alır.

Üslup kelimesi ise tarz, yol, usül anlamlarına gelir. Edebiyat terimi olarak üslup, bir yazarın veya sanatçının düşüncelerini, duygularını, hayallerini veya eylemlerini özgün bir şekilde ifade etme biçimidir. Üslup, anlatım tarzı, biçem, stil, deyiş gibi kavramlarla da açıklanabilir.

"Ilinti" kelimesi, bir şeyin başka bir şeye bağlı olması veya onunla ilişkili olması durumunu ifade eder. İlinti, bir bağlantı veya ilişki anlamına gelir.

Söylevin cevabı olarak "Nutuk" ve "Hitabe" kelimeleri verilmektedir. Söylev genellikle uzun ve etkileyici bir konuşma veya sunum için kullanılan bir terimdir. Bu kavramın iki önemli örneği ise Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'u ve İsmet İnönü'nün hitabeleridir.
 
Geri
Üst