AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elestirel sosyal hizmet Uygulamasi Nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Eleştirel sosyal hizmet Uygulaması Nedir?​

Eleştirel sosyal hizmet radikal, yapısal, feminist, baskı karşıtı, ayrımcılık karşıtı, ırkçılık karşıtı ve post modern yaklaşımlar gibi birçok yaklaşımı kapsayan temel bir anlayışa sahiptir.
Baskı karşıtı sosyal hizmet ne demek?
Marjinalize olmuş ve baskı altındaki çeşitli müracaatçıların özgürleşmesini hedefleyen radikal, yapısal, feminist, ırkçılık karşıtı gibi çeşitli sosyal hizmet yaklaşımlarını ve hareketlerini kuşatan genel bir uygulama çerçevesidir.

Yargılayıcı olmayan tutum ne demek?​

Yargılayıcı olmayan tutum: Yargılayıcı olmayan tutum ilkesine göre müracaat- çıların kişiliklerini değil, davranış ve tu- tumlarını değerlendirme esastır. Onla- rı suçlama ya da masumiyet yükleme reddedilir (Biestek, 1961 akt. Banks, 2001: 27).
Sosyal Hizmet teorisi nedir?
Bu teori, bireylerin karşılaştıkları sorunları sosyal yapı ve hâkim gruplar ile ilişkilendirilerek ele alınmasını içeren eleştirel düşünme, eleştirel değerlendirme ve uygulama çerçevesi doğrultusunda sosyal hizmetin sosyal değişim ve gelişim, insanların güçlenmesi ve özgürleşmesi ideallerinin gerçekleştirmesi için …

Baskı karşıtı ve kültüre dayalı uygulama nedir?​

Baskı karşıtı sosyal hizmet uygulaması baskı söylemleri ve yapılarına karşı gösterdiği mücadele ve meydan okuyuş sebebiyle doğası gereği insan haklarına bağlı olan ve bu hakların uygulanmasının önündeki engellerle mücadele eden bir sosyal hizmet yaklaşımıdır.
Radikal sosyal hizmet ne demek?
Radikal sosyal hizmet: Yoksulluk, toplumsal sınıf ve eşitsizlik gibi toplumsal etkenler temel alınır. Müracaatçının politikleşmesi, müracaatçının sorunlarının toplumsal ve politik bağlamı hakkında farkındalık yaratma ve radikal toplumsal değişimi sağlama amaçlanır.

Sosyal hizmet uzmanı ile müracaatçı arasında kurulacak yardımcı bir ilişkinin ana koşulları nelerdir?​

Anlamlı ilişki, müracaatçıya ilgi göstererek kurulur. Kişi, sosyal hizmet uzmanının bir birey olarak samimiyetine ve kendisine saygı ve ilgi duyduğuna ikna olmalıdır. Sosyal hizmet uzmanı da müracaatçının kendi tarafsızlığına güvenmesine ve kendisini değerli bir birey olarak hissetmesine yardım etmelidir.
Bireyselleştirme ilkesi nedir?
Bireyselleştirme İlkesi Her öğrenenin kendine özgü olduğunun, yetenek, çalışma temposu, ilgi vb. yönlerinden farklı olduğunun öğretimde dikkate alınmasını vurgulayan bir ilkedir.

Özgürleştirici uygulama nedir?​

Sosyal Hizmette Özgürleştirici Uygulama Ayrımcılık ve baskıyla mücadeleye yönelik uygulama biçimini ifade eden bir terimdir (Thompson, 2013b).
Radikal Sosyal Çalışma Nedir?
 
Geri
Üst