AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elemana sigorta nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Elemana sigorta nasıl yapılır?​

Çalışanın sigortalı olabilmesi için ilk şart ise işe başlanan tarihin, işveren ya da işçi tarafından sigortaya bildirilmesi gerekiyor. “SGK İşe Giriş Bildirimi” denilen bu işlem genelde işveren tarafından yapılıyor. Sigortaya sigortalılığın başladığını bildirme işlemi, e-SGK üzerinden online olarak yapılabiliyor.
Yeni bir işe başlarken nasıl davranmalı?
Yeni Bir İşe Başlarken Yapmanız Gereken 7 Şey
- Bi’ Mola? Yeni bir işe başlamadan önce akıllıca bir davranış yapmak istiyorum diyorsanız size öneri: Ara verin.
- Bilgi toplayın.
- 3. Rotanızı planlayın.
- Kıyafet seçimine dikkat edin.
- İş arkadaşlarınızla tanışın.
- Ders çalışın.
- 7. İşe erken gidin.
Işe giriş kaç gün sürer?
İşe giriş bildirgesi sigortalının Kanunun 6 ncı maddesinin (l) bendi kapsamına girenler için işe başladığı tarihten itibaren 1 ay içerisinde, diğer hallerde ise işe başladığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde bildirilmek zorundadır.

Çalışana sigorta ne zaman yapılır?​

Kuruma ilk defa işyeri bildirgesi veren işyerlerinde, sigortalı çalıştırılmaya başlanılan tarihten itibaren bir ay içinde işe alınacakların sigortalı işe giriş bildirgesi en geç işyerinin tescil tarihinden itibaren bir ay içinde verilmesi gerekmektedir.
1 günlük sigorta girişi nasıl yapılır?
Çalıştıran kişinin, çalıştıracağı kişiyi ayın hangi gününde çalıştıracağı bilgisini ‘5510’ kısa mesaj servisine her bir gün için ayrı SMS halinde göndermesi gerekiyor. Ayrıca SMS için kullanılan cep telefonu hattının ‘mobil ödeme’ye açık olması gerekiyor.
Işin ilk günü nasıl davranılır?
İlk İş Gününde Nasıl Davranmalı?
İşyerinde ilk gün heyecanlı, hevesli ve istekli görünmek, güne pozitif başlamak ve insanlarla güzel iletişim kurmak açısından önemli. Daha ilk günden çok uykusuz ve bitkin olduğunuzdan bahsetmeniz, isteğinizin sorgulanmasına neden olabilir. Bu nedenle heyecandan uyuyamamış olsanız bile bunu ifade etmemekte fayda var.
Ne zaman işe başladım?
E-Devlet üzerinden işe giriş tarihi sorgulama; İlk önce E-devlet kapısı sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra “SGK Hizmet Dökümü” ekranını açmalısınız. Açılan ekranda, işe giriş tarihiniz döküman üzerinde gözükmektedir.
Işe başladıktan kaç gün sonra sigorta başlar 2021?
İşçinin yeni işe başladığı yerden önceki 1 yıllık süreçte 30 günlük sigortalılığı bulunması halinde işe başladığı tarih itibariyle sağlık hizmetlerinden faydalanabilir.

İşten çıkınca sigorta kaç ay geçerli 2021?​

İşten ayrıldıktan sonra SGK geçerliliği, 3 ay devam eder. İşten ayrılan bir kişi 3 aylık süre boyunca sağlık işlemlerinden SGK kapsamında yararlanmaya devam eder. 10 günlük süre boyunca sigortalılık statüsü kayıtlarda devam ederken, 3 ay süre ile devlet ve özel hastane hizmetlerinden aynı şekilde yararlanılır.
1 günlük sigorta ne ise yarar?
Evinde ayda 10 günden az süre ile sigortalı çalıştıran kişilerin, çalıştırdıkları her bir gün için asgari ücretin günlük tutarının yüzde 2’si oranında iş kazası ve meslek hastalığı primi ödemesi gerekiyor. İş kazası ve meslek hastalığı primi 2021 yılı için günlük 2.39 TL.
En az kaç günlük sigorta yaptırılabilir?
Bir ayda 20 günden az çalışanların, eksik günlerine ait Genel Sağlık Sigorta (GSS) primlerinin 30 güne tamamlanması gerekmektedir. Fakat anne babası ya da eşi üzerinden bakmakla yükümlü olunan kişilerin eksik günlerin GSS primini 30 güne tamamlama mecburiyeti yoktur.
 
Geri
Üst