Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elektronik zaman damgasi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Elektronik zaman damgası nedir?​

5070 sayılı Elektronik İmza Kanununa göre Zaman Damgası: Bir elektronik verinin, üretildiği, değiştirildiği, gönderildiği, alındığı ve / veya kaydedildiği zamanın tespit edilmesi amacıyla, elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı tarafından elektronik imzayla doğrulanan kaydı, ifade eder.

Kamu SM zaman damgası nasıl kullanılır?​

Zaman Damgası genel olarak aşağıdaki prensiplere bağlı olarak çalışmaktadır. Kullanıcı, zaman damgası istemci programıyla (Ör: ZAMANE) zaman damgası eklemek istediği dosyayı seçer. Dosyanın özeti üretilip “Kamu SM Zaman Damgası Sunucusu”na gönderilir.
UYAP zaman damgası nedir?
Zaman damgası, bir elektronik verinin üretildiği, değiştirildiği, gönderildiği, alındığı, kaydedildiği zamanın tespit edilmesini sağlayan elektronik bir veridir. Bu niteliğiyle zaman damgası, elektronik kayıtların veya belgelerin zamanının tespiti için eşsiz bir olanak sağlamaktadır.
Zaman damgası nasıl satın alınır?
Zaman damgası için sistem parametrelerinden Zaman damga sunucusu kullanıcı ismi (muh.06.01) ve Zaman damga sunucusu şifresi (muh.06.02) parametreleri doldurulması gerekmektedir. Zaman Damgası için kontör http://www.kamusm.gov.tr/urunler/zaman_damgasi adresinden alınabilmektedir.

E Fatura zaman damgası nedir?​

Zaman Damgası, 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu’nda tanımlandığı üzere; elektronik verinin üretildiği, değiştirildiği, gönderildiği, alındığı ve kaydedildiği zamanın tespit edilmesi amacıyla elektronik sertifika hizmet sağlayıcısı tarafından elektronik imza ile doğrulanan kayıttır.

5651 zaman damgası zorunlu mu?​

Toplu internet kullanımı ile ilgili hükümler içeren 5651 numaralı kanuna göre toplu internet kullandıracak kurum ve mekânların bu damgayı edinmesi mecburi hale getirilmiştir. Bu kanun sayesinde artık siber suçluların ceza alması sağlanarak işletme sahiplerinin de korunması amaçlanmıştır.
Zaman damgası başvurusu nasıl yapılır?
Bireysel Başvurular (Şahıs Başvuruları)
- Başvurunun Alınması Zaman Damgası portalından zdportal.kamusm.gov.tr işlem tipi olarak bireysel seçeneği işaretlenerek, talep edilen bilgiler doldurulur ve sipariş oluşturulur.
- Ödeme Yapılması
- Müşteri Numarası Gönderimi.
- Faturalandırma.
Zaman damgası hizmeti nedir?

Zaman damgası kullanımı zorunlu mu?​

Yasal sürelerde beratı oluşturduğunuzun anlaşılması açısından zaman damgalı berat ispat aracı olarak kullanılacaktır. Sadece beratların zaman damgalı olması yeterlidir. Elektronik defterlerin zaman damgalı olma zorunluluğu yoktur. Defterlere de zaman damgası eklenmek zorunlu değildir.

E-Defter zaman damgası ne işe yarar?​

Bilindiği üzere; belirli bir verinin, belirli bir tarihte var olduğunu kanıtlamaya yarayan zaman damgası, herhangi bir E-Sözleşmenin ya da E-Belge’ nin imzalandığı, transfer edildiği, başvurusunun yapıldığı tarihi ve saati vurgulamaya ve onaylamaya yarar.
E-defter için mali mühür şart mı?
E-Defter sistemine gerçek kişiler Elektronik İmza ile, tüzel kişiler ise Mali Mühür ile giriş yapabilirler. Gerçek kişiler 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu çerçevesinde Nitelikli Elektronik Sertifika içeren akıllı kartını Nitelikli Elektronik Sertifika sağlamaya yetkili kurum ya da firmalardan temin etmelidirler.
 
Geri
Üst