AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elektronik saglik kayitlari nedir?

Editör

Yeni Üye

Elektronik sağlık kayıtları nedir?​

Elektronik sağlık kaydı (ESK) olarak çevirebileceğimiz EHR (Electronic health Record) EHR hastaya ait tüm sağlık bilgilerinin kaydedildiği , sağlık kurumu içerisindeki tüm birimlerden veri akışı sağlanabilen, diğer sağlık kurumları ile veri alışverişinde bulunabilen hasta sağlık bilgilerinin takip edildiği bir …

Tümörlerin dijital görüntülerini göndermek için kullanılan e-sağlık uygulaması nedir?​

Tümörlerin dijital görüntülerini göndermek için kullanılan e-sağlık uygulaması nedir?
Genel Tanıtım. MR-LINAC yöntemi sayesinde, tedavi sırasında hareketli organlardaki tümörler bile tam isabetle ışınlanıp yok edilebiliyor. Tümör ışınlanırken çevresindeki sağlam dokular büyük bir hassasiyetle korunuyor.

Kaynağa yönelik kayıtlar nedir?​

Kaynağa yönelik kayıtlar nedir?
-Kaynağa Yönelik Tıbbi Kayıtlar Geleneksel kayıt sisteminde bilgiler kaynağa göre dosyalanır. Laboratuvar bulguları,EKG,konsültasyonlar,hekim notları,hemşire notları hepsi ayrı bölümler halinde dosyada bulunur. seyrini anlamaya çalışmak ise zaman alıcı ve zordur.

Elektronik sağlık kayıt sisteminin kullanıldığı alanlar nelerdir?​

Hasta randevuları (muayene, yatış, tetkik vb.), Yönetim fonksiyonları (finansal yönetim, malzeme yönetimi, insan kaynakları yönetimi), Otomatik hastalık ve tıbbi girişim kodlamaları, Tanısal tetkik isteklerin üretilmesi ve iletilmesi.

Sağlık kayıtlarının özellikleri nelerdir?​

Sağlık kayıtlarının özellikleri nelerdir?
EHR özellikleri
- Hastaların sağlığı hakkında doğru ve güncel bilgi sağlamak.
- Koordineli bir sağlık bakımı için hastanın tıbbi raporuna hızlı erişim sağlanması
- Tıbbi bilgilerin hastalar ve diğer klinisyenler arasında güvenli paylaşımı
- Azalan evrak işleri sayesinde maliyetlerin azaltılması

Elektronik hasta kaydı fonksiyonları nelerdir?​

Elektronik hasta kaydı fonksiyonları nelerdir?
ELEKTRONİK HASTA KAYIT SİSTEMİ FONKSİYONLARI Hasta randevuları (muayene, yatış, tetkik vb.), Yönetim fonksiyonları (finansal yönetim, malzeme yönetimi, insan kaynakları yönetimi), Otomatik hastalık ve tıbbi girişim kodlamaları, Tanısal tetkik isteklerin üretilmesi ve iletilmesi.
Tele hemşirelik ne demek?​
Tele hemşirelik, hemşirelik bakımında telekomünikasyon hizmetlerinin kullanılması olarak tanımlanmaktadır. Psikiyatride tele hemşirelik uygulamalarında sıklıkla taburculuk sonrası telefonla izlem olduğu görülmektedir.

Elektronik sağlık kayıtları (ESK), hastaların tüm sağlık bilgilerinin dijital ortamda kaydedilmesini sağlayan sistemlerdir. Bu kayıtlar, hastanın tıbbi geçmişi, tedavileri, laboratuvar sonuçları, reçeteleri ve diğer sağlık bilgilerini içerir. Elektronik sağlık kayıtları, sağlık kurumları arasında veri paylaşımını kolaylaştırarak hastaların bakımının koordinasyonunu sağlar.

Tümörlerin dijital görüntülerini göndermek için kullanılan e-sağlık uygulamaları, tıbbi görüntüleme teknolojilerini kullanarak tümörleri teşhis etme ve tedavi etme süreçlerini destekler. Örneğin, MR-LINAC yöntemi, tümörlerin hassas bir şekilde hedeflenmesini ve çevredeki sağlam dokuların korunmasını sağlar.

Kaynağa yönelik kayıtlar, tıbbi bilgilerin geleneksel olarak kaynaklarına göre dosyalanmasını ifade eder. Bu sistemde laboratuvar sonuçları, EKG verileri, hekim ve hemşire notları gibi bilgiler ayrı bölümler halinde saklanır ve seyrini anlamak için zaman alıcı ve zor olabilir.

Elektronik sağlık kayıt sistemleri, birçok alanda kullanılmaktadır. Bu alanlar arasında hasta randevuları, yönetim fonksiyonları (finansal yönetim, malzeme yönetimi, insan kaynakları yönetimi), otomatik hastalık ve tıbbi girişim kodlamaları, tanısal tetkik istekleri üretimi ve iletilmesi yer alır.

Sağlık kayıtlarının özellikleri arasında hastaların doğru ve güncel bilgilere erişimi, sağlık bakımının koordinasyonu, tıbbi bilgilerin güvenli paylaşımı ve evrak işlerinin azaltılması gibi önemli özellikler bulunmaktadır.

Elektronik hasta kaydı fonksiyonları, hastanın randevularının yönetilmesi, finansal işlemlerin yönetimi, malzeme yönetimi, tanısal testlerin istenmesi ve iletilmesi gibi çeşitli sağlık hizmetlerini destekleyen fonksiyonları içerir.

Tele hemşirelik, hemşirelik bakımında telekomünikasyon hizmetlerinin kullanılması olarak tanımlanır. Psikiyatride tele hemşirelik uygulamalarında, taburculuktan sonra hastaların telefonla izlenmesi gibi hizmetler yer alabilir.

Geri