Elektronik ortamda verilmesi gereken beyannameler nelerdir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.970
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Elektronik ortamda verilmesi gereken beyannameler nelerdir?​

Elektronik Ortamda Gönderilmesi Zorunlu Beyannameler: c) Geçici Vergi Beyannamesi, d) Özel Tüketim Vergisi Beyannamesi (2/a beyannamesi hariç), e) Özel İletişim Vergisi Beyannamesi, f) Şans Oyunları Vergisi Beyannamesi.

Pişmanlık talepli beyanname nedir?​

Pişmanlık Üzerine Verilen Beyannameler. Kanuni süresi geçtikten sonra pişmanlık talebi ile beyanname verilmesi ve pişmanlık şartlarına uyulması halinde, bu beyanname üzerine, tahakkuk eden vergi için vergi ziyaı cezası kesilmeyecek, ancak gecikme zammı oranında pişmanlık zammı hesaplanacaktır.

Internetten gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?​

Internetten gelir vergisi beyannamesi nasıl verilir?
1- ‘gib.gov.tr’ internet adresinden ‘Hızlı Erişim’ başlığı altında ‘Hazır Beyan’ tıklanıyor. (‘Hızlı Erişim/Hazır Beyan’ seçeneğinin üzerine gelindiğinde Kira, Ücret, Menkul Sermaye İradı, Diğer Kazanç ve İratlar olarak görünen 4 seçenekten “Kira” seçiliyor.) 3- “e-Devlet Yöntemi ile Giriş” tıklanıyor.

Beyanname nelerdir?​

Beyanname nelerdir?
Beyanname, yazı ile yapılan bildirim. Beyanname, genellikle vergi borçlarının miktarını hesaplamak için mükellef veya vergi sorumluları tarafından, vergi kanunlarında belirtilen dönemlerde vergi dairelerine verilir.

E devlet pişmanlıkla beyan nedir?​

Vergi Usul Kanunu’nun 371. maddesinde ifade edildiği şekliyle pişmanlık ve ıslah, beyana dayanan vergilerde, vergi ziyaı cezasını gerektiren fiilleri işleyen mükelleflerin, kanuna aykırı hareketlerini Vergi İdaresine kendiliğinden haber vermeleri halinde, belli şartlarla vergi ziyaı cezası kesilmemesini öngören bir …

Kanuni süresinden sonra beyanname ne demek?​

Vergi Usul Kanunu’nun 344. maddesinde ifade edildiği şekliyle, vergi incelemesine başlanmadan veya takdir komisyonuna sevk edilmeden önce ancak yasal süresinden sonra verilen beyannamelere kanuni süresinden sonra verilen beyanname diyoruz.

Gelir beyannamesi nasıl verilir?​

Gelir beyannamesi nasıl verilir?
KİRA GELİR BEYANNAMESİ NASIL VERİLİR? 2022 yılında kira beyannamesi vermek için ikametgahın bulunduğu bölgedeki vergi dairesine giderek ya da www.gib.gov.tr internet adresine girerek kolaylıkla beyanname verebilirsiniz.

Hazır beyan nasıl verilir?​

Hazır beyan nasıl verilir?
- Kullanıcı Kodu ile Sisteme Giriş
- e-Devlet Yöntemi ile Sisteme Giriş Bu bölümde e-Devlet Yöntemi ile giriş yaparak Hazır Beyan Sistemine ulaşabilirsiniz.
- Yabancı Kimlik Numarası ile Sisteme Giriş Bu bölümde Yabancı Kimlik Numaranız ve Kimlik Bilgileriniz ile giriş yaparak Hazır Beyan Sistemine ulaşabilirsiniz.
 
Elektronik ortamda verilmesi gereken bazı beyannameler şunlardır:
- Geçici Vergi Beyannamesi
- Özel Tüketim Vergisi Beyannamesi (2/a beyannamesi hariç)
- Özel İletişim Vergisi Beyannamesi
- Şans Oyunları Vergisi Beyannamesi

Pişmanlık talepli beyanname ise kanuni süresi geçtikten sonra pişmanlık talebiyle beyanname verilmesi durumunda uygulanır. Vergi ziyaı cezası kesilmez ancak gecikme zammı oranında pişmanlık zammı hesaplanır.

Beyanname, genellikle vergi borçlarının miktarını hesaplamak için mükellefler veya vergi sorumluları tarafından vergi dairelerine verilen yazılı bir bildirimdir. Vergi kanunlarında belirtilen dönemlerde beyanname verilmesi zorunludur.

E-devlet pişmanlıkla beyan, Vergi Usul Kanunu'nun 371. maddesi kapsamında vergi ziyaı cezasını gerektiren fiilleri işleyen mükelleflerin, vergi idaresine kendiliğinden haber vermesi durumunda belirli şartlarla vergi ziyaı cezası kesilmemesine olanak tanır.

Kanuni süresinden sonra verilen beyanname, vergi incelemesi başlamadan veya takdir komisyonuna sevk edilmeden yasal süreden sonra verilen beyannameleri ifade eder.

Gelir beyannamesi ise kira gelir beyannamesi gibi farklı türlerde olabilir. Beyanname vermek için vergi dairesine gidilebileceği gibi www.gib.gov.tr internet adresi üzerinden de beyanname kolaylıkla verilebilir.

Hazır beyan ise, kullanıcı kodu, e-devlet yöntemi veya yabancı kimlik numarası ile sisteme giriş yapılarak beyanname verme işlemidir. Bu yöntemler aracılığıyla hazır beyan sistemi kullanılabilir.
 
Geri
Üst