- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Elektronik izleme üniteleri nelerdir?
Elektronik izleme; şüpheli, sanık veya hükümlülerin elektronik yöntem ve araçlar ile toplum içinde izlenmesini, gözetim ve denetim altında tutulmasını sağlayan, mağdurun ve toplumun korunmasını destekleyen kararların infaz edilmesinde kullanılan bir yöntemdir.Elektronik kelepçe nasıl yapılır?
ELEKTRONİK KELEPÇE NASIL ÇALIŞIR? Uygun kelepçe kişiye takılır ve kurcalandığında ya da yetki sınırları dışında bir durum tespit edildiğinde izleme merkezine alarm verilir. İzleme merkezi durumu değerlendirir ve kişinin sokağa çıkıp çıkmadığı kontrol edilir.
Ev hapsi ihlal edilirse ne olur?
Bir yıl içinde 2 kez ihlal edilirse, ikinci ihlalde dosyası kapatılıyor. Bu durumda kişi tutuklu olarak, hükümlü ise şartla tahliye tarihine kadar cezaevine dönme durumuyla karşı karşıya kalıyor. Ceza Muhakemesi Kanunu’nda ev hapsi konutunu terk etmeme olarak yer alıyor.Ev hapsi nasıl alınır?
HANGİ SUÇLARDA EV HAPSİ UYGULANIR Ev hapsi için suçların hafif olması ve mahkemede yargıç tarafından karar verilmesi gerekiyor. Yine mahkeme kararıyla ceza bitene kadar kalması zorunlu olup belirli zamanlarda belirli saatler kadar dışarıya çıkma şansı olabiliyor.
Ev hapsi neden olur?
Ceza Muhakemesi Kanunu’nda ev hapsi konutunu terk etmeme olarak yer alıyor. Yasada konut tabiri geçtiği için kişi yaşamını nerede idame ettiriyorsa orada ev hapsine alınabilir. Yani ikametgahtan bahsedilmiyor. Önemli olan kişinin belirlenen alanın sınırları dışına çıkmaması.Elektronik kelepçe nedir ne işe yarar?
Elektronik izleme sistemi olarak kullanılmak üzere tasarlanan elektronik kelepçe, kişinin toplum içinde takibinin ve denetiminin sağlanması sağlar. Bu durum, kişilerin elektronik haberleşme yöntemleri ile toplum içinde izlenmesi ve gözetim altında tutulmasını ifade ediyor.