- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.132
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Elektronik belge yönetiminin avantajları nelerdir?
Yasal destek ve yasal belge sağlama.Elektronik belgenin kağıt belgeye göre sağladığı en büyük avantajlar nelerdir?
Elektronik belgeler, kağıt belgelerin aksine zamanla solmaz. Kullanıcılar, belge türlerine göre kişisel erişim yetkilerine sahip olduklarından, belgelerin danışılması ve değiştirilmesi güvenlidir. Her yetkili kullanıcı, doğrulanmış belgelere aşina olabilir ve hatta aynı işle ilgili tüm belgeleri bir araya toplayabilir.
Elektronik belgelerin sahip olduğu özellikler nelerdir?
E-Doküman sisteminin klasik belge yönetimi sisteminden ayırt edici en önemli özellikleri;Belge yaşam döngüsü modelinin aşağıdaki evrelerinden hangisi Arşivciler tarafından yürütülür?
Son yıllarda belge yaşam döngüsü modeline alternatif olarak Avustralya ve Yeni Zelandalı arşivciler tarafından ‘süreklilik’ (continuum) modeli geliştirilmiştir.
* Dijital imza ile birlikte sadece kurum içi değil kurumlar arası yazışmaların bilgisayar ortamında yapılabilmesi sağlanacaktır . * Doküman oluşturma ve saklama maliyetleri azalır. * Kırtasiye giderlerinden, zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlar. * Güvenli ve mekandan bağımsız erişim imkanı sağlar.
Elektronik belgelerin Geleneksel yöntemle üretilen belgelere göre avantajları nelerdir?
Yangın, su taşkını, nem, ısı, hırsızlık ve yetkisiz müdahale gibi kalıcı ya da geçici risk faktörlerine karşı geniş geleneksel depolama alanlarını koruma, elektronik depolamaya oranla daha güçtür. Bu nedenle geliştirilecek sistem geleneksel doküman sistemlerine göre daha güvenli bir ortam sağlayacaktır.
EBYS nin önemi nedir?
EBYS’nin Getirileri * Doküman oluşturma ve saklama maliyetleri azalır. * Kırtasiye giderlerinden, zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlar. * Güvenli ve mekandan bağımsız erişim imkanı sağlar. * Evrak akışını hızlı ve doğru sonuçlandırır.Elektronik belgeler nelerdir?
Elektronik belge, klavye, tarayıcı, kamera, video, müzik seti, elektronik posta, teleks, faks vb. araçlar aracılığıyla bilgisayar ortamına aktarılan her çeşit metin, ses, görüntü ve grafik bilgilerinden oluşan belge şeklinde tanımlanabilir.
Elektronik Belge Yönetim Sisteminin amaçları nelerdir?
EBYS’nin amaçları; • Evrak standardını belirlemek, • Evrak havale, paraf ve onay sürelerini kısaltmak, • Harcanan emek, zaman ve kırtasiye giderlerinden tasarruf etmek, • Evrakları güvenli bir şekilde arşivlemek, • Evraklara hızlı bir şekilde erişebilmektir.Belgenin yaşam döngüsü süreci nedir?
Belge yaşam döngüsü belgelerin ortaya çıktıkları andan tümüyle ortadan kaldırıldıkları veya kalıcı olarak elde tutuldukları ana dek geçirdikleri aşamalara denir. gözünde dökümanların yaşam döngüsü, dört aşamada ortaya çıkmaktadır: 1- Yaratım ve tanımlama, 2- Değerlendirme, 3- Kontrol ve kullanım, 4-Tasfiye.
Belge Yönetim Sistemleri, kurumsal iletişim sonucu üretilen, kanıt değeri taşıyan, özgün ve forma sahip dokümanların kayıt altına alınması, erişimi, kullanımı ve ayıklanması amacına yönelik birlikte çalışan unsurların bütünü olan sistemlerdir.
EBYS nedir ne ise yarar?
Elektronik Belge Yönetim Sistemi, kurumların faaliyetleri sırasında oluşturdukları her türlü dokümantasyonun, üretiminden nihai tasfiyesine kadar olan süreç içerisinde arşivlenmesini ve yönetilmesini sağlayan sistemdir.
EBYS nin özellikleri nelerdir?
EBYS ÖzellikleriEBYS ile ilk olarak hedeflenen nedir?
* Yazışmaların standartlaşması, * Yazışmaların sevk, paraf ve onay sürelerinin kısaltılması, * Harcanan emek, zaman ve kırtasiye maliyetlerinden tasarruf edilmesi, * Yazışmaların sağlıklı bir şekilde arşivlenmesi, hedeflenmektedir.
EBYS nerelerde kullanılır?
EBYS kurum içi ve kurum dışı yazışmalarda dokümanların düzenlenmesini ve arşivlenmesini sağlayan bir sistemdir. EBYS Nedir, Nasıl Kullanılır? EBYS kurumların her türlü dokümantasyonunu kontrol etme, işleme, yönlendirme, onaylama ve arşivleme için kullandıkları elektronik ve son derece hızlı bir sistemdir.EBYS nin en önemli faydası nedir?
EBYS kurumların her türlü dokümantasyonunu kontrol etme, işleme, yönlendirme, onaylama ve arşivleme için kullandıkları elektronik ve son derece hızlı bir sistemdir. İnsan eliyle yapılan eski iş yükünde hafiflemeye ve zamanda ciddi kazanca yol açan bu sistemle belge takibi ve işleyişi kolaylıkla takip edilebilir.
EBYS ile, gerek kurum içi birimlerimiz arası yazışmalarımızı ve gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşları ile olan yazışmalarımızın bilgisayar ortamında yapılmasını sağlayarak; Yazışmaların standartlaşmasını sağlar. Yazışmaların sevk, paraf ve onay sürelerini kısaltır.
Elektronik belgelerin arşivlenmesine öncelikle dikkat edilecek hususlar nelerdir?
Belgeye uygun arşivleme ortamı belirlenmelidir. Kullanıcının, arşivlenecek belgeye ne şekilde ulaşabileceğinin tespiti yapılmalıdır(erişim, çevrimiçi vb.). Kamuya açık olmayan elektronik belgelerin şifrelenmesi gerekmektedir. Herhangi bir saldırıya karşı hazırlıklı olarak yapılmalıdır.