AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elektronik atesleme sistemi ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Elektronik ateşleme sistemi ne demek?​

Bağımsız elektronik ateşleme sisteminin görevi, yanma odasına alınan hava – yakıt karışımının en uygun anda buji ile ateşleyerek yanmayı başlatmak için gerekli avansı vermektir.

Daha iyi bir ateşleme için izlenecek yollar nelerdir?​

Daha iyi bir ateşleme için izlenecek yollar nelerdir?
Primer devre akımı artırılmalıdır. Primer devre akımının geçiş süresi uzatılmalıdır. Dağıtım olumsuzlukları giderilmelidir. Avans mekanizmasının işlevini yerine getirme süresi azaltılmalıdır.

Manyetolu ateşleme sistemi nedir?​

Askerî amaçlı taşıtlarda da uygulanan bir ateşleme yöntemidir. Manyetolu ateşleme sistemi, elektrik akımını üreten jeneratörü ve yükseltme görevini yapan bobin sargılarını bir arada içermektedir.

Ateşleme sisteminin görevleri nelerdir?​

Ateşleme sisteminin görevleri nelerdir?
Ateşleme sisteminin görevi; silindir içindeki yakıt-hava karışımını ateşlemektir.

Ateşleme sistemi nedir nasıl çalışır?​

Otomobillerdeki ateşleme sisteminin temel olarak çalışma prensibinden bahsetmek gerekirse; araçta kontak anahtarının çevrilip marşa basılmasıyla birlikte, akümülatörden gelmekte olan akım bobin üzerine iletilir. Bu kısma gelen akım, yüksek gerilime çıkarılıp distribütöre iletilir.

Distribütör modülü ne işe yarar?​

Distribütör modülü ne işe yarar?
Distribütör motorun eksantrik miline bağlıdır. Motora marş vurduğunuzda bu mil hareket ederek Distribütör içinde bulunan okuyucuyu devreye sokar. Okuyucu milin hangi konumda olduğunu algılayarak ateşleme modülüne iletir. Ateşlemenin hızlı olması için modülün okuyucuya çok yakın olması gerekir.

Elektronik ateşleme sistemi özellikleri nelerdir?​

Elektronik Ateşleme Sistemi Nasıl Çalışır?
- Açılıp kapanan ve sürtünen parça yoktur.
- Hareketsiz, yekpare bir parça olan transistörda (elektronik devrede) oksidasyon, yağ, kir gibi verim düşürücü etkiler meydana gelmez.
- Yüksek devirlerde çalışmada klasik sisteme göre daha verimlidir.

Ateşleme modülü nedir?​

Ateşleme modülü nedir?
Ateşleme kontrol modülü, ateşleme sisteminin bir parçasıdır. Eski model araçların çoğu, bağımsız bir ateşleme kontrol modülü kullanır. Görevi, bujilerin doğru miktarda voltaj üretebilmesi ve yakıt karışımını tutuşturabilmesi için ateşleme bobin(ler)ine gönderilen elektrik akımını yönetmektir.

Atesleme elemani nedir?​

GÖREVİ: Benzinli motorlarda,yanma odasına sıkıştırılmış olan yakıt hava karışımının buji ile ateşlenmesini sağlar. PARÇALARI: Akümülatör, kontak anahtarı, endüksiyon bobini, distribütör, platin, kondansatör, tevzi makarası ile buji ve buji kablolarından oluşur.
 
Elektronik ateşleme sistemi, yanma odasına alınan hava-yakıt karışımını en uygun anda ateşleyerek yanmayı başlatmak için gerekli avansı veren bağımsız bir sistemdir. Bu sistemin temel görevi, buji ile ateşleme işlemini gerçekleştirmektir.

Daha iyi bir ateşleme elde etmek için izlenebilecek bazı yollar şunlardır:
1. Primer devre akımını artırma.
2. Primer devre akımının geçiş süresini uzatma.
3. Dağıtım olumsuzluklarını giderme.
4. Avans mekanizmasının işlevini yerine getirme süresini azaltma.

Manyetolu ateşleme sistemi, askeri amaçlı taşıtlarda kullanılan bir ateşleme yöntemidir. Bu sistem, elektrik akımını üreten jeneratörü ve yükseltme görevini yapan bobin sargılarını içerir.

Ateşleme sisteminin temel görevi, silindir içindeki yakıt-hava karışımını ateşlemektir. Bu işlem, motorun düzgün çalışmasını sağlar ve aracın gücünü oluşturur.

Otomobillerdeki ateşleme sistemi, kontak anahtarının çevrilmesiyle başlayarak akümülatörden gelen akımın bobine iletilmesi ve yüksek gerilimle distribütöre taşınması gibi adımları içerir.

Distribütör modülü, motora marş vurulduğunda eksantrik mil ile ilişkilidir ve ateşleme modülüne ateşleme bilgisini ileten parçadır. Motorun hızlı ve verimli çalışması için distribütör modülünün marş motoruna yakın olması önemlidir.

Elektronik ateşleme sisteminin bazı özellikleri şunlardır:
- Açılıp kapanan ve sürtünen parça yoktur.
- Hareketsiz transistör gibi parçalarda verim düşürücü etkiler meydana gelmez.
- Yüksek devirlerde daha verimli bir şekilde çalışabilir.

Ateşleme modülü, ateşleme sisteminin bir parçasıdır ve bujilere doğru miktarda voltaj sağlamak için ateşleme bobinlerine elektrik akımı yönetimini sağlar.

Ateşleme elemanı, benzinli motorlarda kullanılan bir parçadır ve yanma odasındaki yakıt-hava karışımını ateşleyerek yanma işlemini gerçekleştirir. Akümülatör, kontak anahtarı, endüksiyon bobini, distribütör, platin, kondansatör, tevzi makarası, buji ve buji kabloları gibi parçalardan oluşur.
 
Geri
Üst