AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elektromanyetik dalga boyuna mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
54.099
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Elektromanyetik dalga boyuna mı?​

Titreşimlerin yayılmanın yönüne paralel olduğu durumda ise boyuna dalgalar meydana gelir. Mekanik dalgalar enine ve boyuna olabilirken, bütün elektromanyetik dalgalar eninedir.

Görünür ışık mekanik dalga mı?​

Görünür ışık mekanik dalga mı?
Sonuç olarak “insan türünün görebildiği ışık” olarak da adlandırılan görünür bölge, elektromanyetik spektrumun küçük bir bölümüdür. Bu sürekli spektrumdaki her bir elektromanyetik dalga, aynı zamanda bir elektromanyetik radyasyondur.

Elektromanyetik dalga manyetik alandan etkilenir mi?​

Elektromanyetik Dalgaların Özellikleri Yüklü cisimlerin ivmeli hareketleri sonucu oluşurlar. Işık hızıyla yayılırlar. Yüksüzdürler. Yüksüz oldukları için elektrik ve manyetik alandan etkilenmezler.

Frekanslardan nasıl korunulur?​

Frekanslardan nasıl korunulur?
Elektromanyetik Alanlardan Korunmak için Pratik Öneriler
- Kullanmadığınız elektrikli aletleri ya kapalı tutunuz ya da fişten çıkarınız.
- LED, LCD veya plazma bilgisayar ekranlarını kullanmaya özen gösteriniz.
- Ekonomi (halojen ve floresan) lambalarını okuma lambası olarak kullanmamaya özen gösteriniz.

Hangi dalgalar boyuna yayılır mı?​

Boyuna dalgalar, ses dalgalarını (basınçta titreşim, uzanım parçacığı, elastik ortamda yayılmış parçacık hareketi) ve sismik p dalgaları (deprem ve patlamalar sonucu oluşur)nı kapsar. Boyuna dalgalarda ortam yerdeğiştirmesi dalganın yayılımına paraleldir.

Görünür Bölge dalga boyu nedir?​

Görünür Bölge dalga boyu nedir?
Elektromanyetik spektrumda insan gözünün görebildiği aralığı tanımlayan görünür bölgenin dalga boyu aralığı yaklaşık 380-700 nanometredir.

Elektromanyetik saldırıdan nasıl korunulur?​

Elektromanyetik kirliliğinin neden olduğu hastalıklar?​

Elektromanyetik kirliliğinin neden olduğu hastalıklar?
Elektromanyetik radyasyonun şiddeti az bile olsa zaman içerisinde hafıza kaybı, alzaımer, parkinson gibi birtakım hastalıklara neden olabiliyor. Son zamanlarda beyin tümörü nedeniyle beyin kanserine yakalanmada artışların söz konusu elektromanyetik kirlilikten olabileceği bilim adamları tarafından da vurgulanıyor.”

Manyetik saldırıdan nasıl korunulur?​

Yatağınızı EM alanlardan mümkün olduğunca uzağa yerleştiriniz. Özellikle başucunuzun, herhangi bir elektromanyetik alan kaynağına uzak olmasına özen gösteriniz. Elektrikli cihazları prizden çekiniz, cep telefonunu kapatınız, zorunlu hallerde ise en az 1 metre uzakta tutunuz.
 
Elektromanyetik dalgalar, yüklü cisimlerin ivmeli hareketleri sonucunda oluşurlar ve ışık hızında yayılırlar. Elektromanyetik dalgaların yüksüz olmaları sebebiyle elektrik ve manyetik alandan etkilenmezler. Bu dalgalar enine yayılırlar ve elektromanyetik spektrumun bir parçasıdırlar.

Görünür bölge, insan gözünün algılayabildiği elektromanyetik dalga uzunluklarının bulunduğu bölgedir. Görünür ışığın dalga boyu genellikle 380-700 nanometre aralığında değişir. Bu dalga boylarına sahip ışık elektromanyetik radyasyonun bir türüdür.

Elektromanyetik dalgalar manyetik alanlardan etkilenmezler ancak yüklü cisimlerin ivmeli hareketleri sonucunda ortaya çıkarlar. Bu dalgaların yayılmasında ortamın yer değiştirmesi dalganın yayılma yönüne paraleldir.

Frekanslardan korunmak için bazı pratik öneriler şunlardır:
- Kullanmadığınız elektrikli aletleri kapalı tutun veya fişten çıkarın.
- LED, LCD veya plazma ekranları tercih edin.
- Ekonomi (hızlı yanıp sönen) lambaları okuma lambası olarak kullanmamaya özen gösterin.

Elektromanyetik kirliliğin neden olduğu hastalıklar arasında zamanla hafıza kaybı, Alzheimer, Parkinson gibi rahatsızlıklar gösterilebilir. Kalitesiz elektromanyetik alanlardan uzak durmak sağlığınızı korumak için önemli olabilir. Ayrıca, elektromanyetik saldırılardan korunmak için yatağınızı elektromanyetik alanlardan uzak bir konuma yerleştirebilirsiniz ve elektrikli cihazları mümkün olduğunca uzak tutabilirsiniz. Cep telefonunuzu kapatmak da elektromanyetik alanlara maruz kalma riskini azaltabilir.
 
Geri
Üst