Elektrikte gece gunduz tarifesine nasil gecilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Elektrikte gece gündüz tarifesine nasıl geçilir?​

Müşteri, tek veya çok zamanlı tarifeye geçme talebini; Online İşlem Merkezimizden, 444 6 646 nolu Çağrı Merkezimizden ya da Müşteri İşlem Merkezlerimizden yapabilir..

Elektrik faturası tek zamanlı olduğu nasıl anlaşılır?​

Tek Zamanlı Tarife: Elektrik tüketiminizin günün her saatinde aynı birim fiyat üzerinden hesaplandığı tarifedir. Çok Zamanlı Tarife: Elektrik tüketiminizin, günün 06:00-17:00 – 17:00-22:00 – 22:00-06:00 zaman aralıklarında, 3 ayrı birim fiyat üzerinden hesaplandığı tarifedir.
Elektrik gece tarifesi için ne gerekli?
ELEKTRİK GECE TARİFESİ SAAT KAÇTA BAŞLIYOR? Tüm Türkiye’de gece tarifesi 22.00’den sabah 06.00’ya kadar sürer. Bu süre zarfında elektrik birim fiyatı gündüze göre %62 daha ucuzdur. 17.00-22.00 saatlerine denk gelen Puant zaman aralığında, birim fiyat en yüksektir; çünkü herkesin evde tüketim yaptığı zaman denk gelir.
Gündüz puant gece nedir?
Elektronik sayaçlarda enerji tüketim değerleri gündüz/puant/gece şeklinde gösterilmekte olup; fatura tutar hesaplamalarınız dahil olduğunuz tek zamanlı tarife baz alınarak hesaplanmaktadır.

Elektrik saat kaçta az yakar?​

17.00-22.00 saatlerine denk gelen Puant zaman aralığında, birim fiyat en yüksektir; çünkü herkesin evde tüketim yaptığı zaman denk gelir. Saat 22.00’den sonra, enerji talebinin azalmasıyla beraber, gece tarifesinde elektrik birim fiyatı düşer.

Fatura tek zamanlı mı?​

Tek zamanlı birim fiyat, günün her zaman dilimi için aynı birim fiyat üzerinden faturalandırma yapılacağı anlamına gelir. Bu durumda faturanızda yalnızca toplam enerji tüketimi ile tek zamanlı birim fiyat ile hesaplanan tutarı görürsünüz.
Indirimli elektrik gece kaçta?
Elektriğin en ucuz olduğu saatler merak ediliyor. Hemen şunu belirtelim elektriğin en ucuz olduğu zaman dilimi 22.00-06.00 arası gece dönemidir. Türkiye genelinde gece tarifesi 22.00’den sabah 06.00’ya kadar sürmektedir. Bu saatlerde elektrik birim fiyatı gündüz saatlerine göre %62 daha ucuzdur.

Geri