AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elektrikte 1 kademe 2 kademe ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Elektrikte 1 kademe 2 kademe ne demek?​

01.03.2022 tarihinden itibaren ticarethane AG tek zamanlı abone grubu için günlük ortalama tüketim 30 kWh ve altında ise düşük kademeli tarife (Kademe 1), günlük ortalama tüketim 30 kWh’ın üzerinde ise yüksek kademeli tarife (Kademe 2) uygulanır.

Elektrik Kademe 1 Nedir?​

Abonelerin tüketim miktarları baz alınarak hesaplama yapılan bu tarifede, günlük ortalama 5 kWh’ya (kilovatsaate) kadar olan tüketimler birinci kademe olan Düşük Tüketimli Kademe’den, bu limitin üzerinde kalan tüketimler ise ikinci kademe olan Yüksek Tüketimli Kademe’den hesaplanarak faturalandırılmaktadır.
Kademeli elektrik tarifesine nasıl geçilir?
Kademeli tarifeye dahil olmak istemeyenler, 3 ayrı saat dilimi üzerinden uygulanan çok zamanlı abone grubuna geçerek kademeli tarifeden çıkabiliyor. Bunun için öncelikle elektronik sayaç gerekiyor. Eğer elektronik sayaç mevcutsa, elektrik temin edilen şirkete başvuruluyor.
Kademeli tarife nasıl olacak?
Kademeli elektrik tarifesi ile 2021 yılının aralık ayında aylık 140 TL’lik faturaya denk gelen tüketim düşük kademeli tarifeden, bu tutarın üstüne denk gelen tüketim ise yüksek kademeli tarifeden faturalandırılacaktır.

Elektrik 1 kademe mesken nedir?​

Mesken aboneleri için bir örnekle açıklama gerekirse; 28 gün x 8 kWh’lık kısım, yani 224 kWh’lık tüketiminiz düşük kademe olarak kabul edilir ve düşük kademe birim fiyatından hesaplanır. Sınırın üzerinde kalan, yani 56 kWh’lık tüketiminiz ise yüksek kademe birim fiyatından hesaplanır.

Elektrik T1 T2 T3 ne demek?​

T1: Çok zamanlı tarifeli elektrik sayaçlarında gündüz tüketimi miktarını gösterir. T2: Çok zamanlı tarifeli elektrik sayaçlarında puant (akşam) tüketim miktarını gösterir. T3: Çok zamanlı tarifeli elektrik sayaçlarında gece tüketim miktarını gösterir.
3 kademeli elektrik tarifesine nasıl geçilir?
Üç zamanlı tarifeye geçmek için, elektrik satış şirketinin hizmet merkezine giderek kimlik belgenizle yazılı başvuruda bulunabilirsiniz. Bazı elektrik tedarikçileri müşterilerine online hesap oluştururak internetten tarife değişikliği yapmalarına olanak tanımaktadır.
Elektrik faturalarında kademeli tarife nedir?
Kademeli elektrik tarifesi uygulaması ev (mesken) abone grubu tüketicilerinin tamamı için geçerli olup tüketicilerin günlük 8 kWh’e kadar olan tüketimlerinin düşük kademeli tarife birim fiyatından, bu miktarın üzerindeki tüketimlerin ise yüksek kademeli tarife birim fiyatından faturalandırıldığı uygulamadır.

Geri