AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elektrikli vana nasil calisir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.625
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Elektrikli vana nasıl çalışır?​

Elektrik akımı bobin içerisinde hareket ettiğinde piston elektromıknatıs halini alır ve bobinin kullanım durumuna göre pistonu hareket ettirir.Böylece giriş kanalı akışkan maddeyi çıkış doğrultusunda itmeye başlar. Sinyal kesildiğinde ise vana eski durumuna dönerek akışkan maddenin geçişini engeller.

Solenoid valf nasıl açılır?​

Solenoid valf nasıl açılır?
Solenoid pilot vananın üzerinde bulunan manuel kumanda vidası sayesinde, kolayca açma kapama sağlanabilir. Ana vana üzerinde isteğe göre 24 Volt AC 50Hz veya 60 Hz ila 12 Volt DC ,9 Volt DC latch ve 12 Volt DC latch normalde açık (N.O. ) veya normalde kapalı (N.C.) solenoid bobinler kullanılabilir.

Enerji vanası nedir?​

Enerji vanası nedir?
Enerji Vanası; tüm ayarlara, verilere ve trend eğrilerine ulaşabilmesi ve otomasyondan bağımsız kullanılabilmesi adına bir webserver bulundurur. Network veya statik IP üzerinden de erişebileceğiniz bu webserver, cihaza bina dışından da ulaşımınızı mümkün kılarak müdahale gerektiği noktada işinizi kolaylaştırabilir.

Can suyu vanası nedir?​

Bahçelerde ve bir çok şebeke hatlarında kullanılan Cansuyu Muslukları daha kolay su alımı için tasarlanmıştır. Gömüle bilen /bir yapıya sahip olan bu ürünler 3/4 ve 1/2 girişleri bulunmaktadır. 6 bar ve üzeri için tavsiye edilmez.

Solenoid su vanası ne işe yarar?​

Solenoid su vanası ne işe yarar?
Solenoid vana; Su, hava, buhar, gaz gibi çeşitli akışkanları kontrol etme amaçlı kullanılan elektromağnetik valflere verilen isimdir. Solenoid vana: Bobin- soket, kovan-çekirdek, Gövde-Kapak ve sızdırmazlık elamanı dediğimiz ana parçalardan oluşan bir otomatik kontrol valfidir de denebilir.

Selenoid valf kaç voltla çalışır?​

Selenoid valf kaç voltla çalışır?
Selenoid vana, sıvı ve gazların akışını kontrol için kullanılan elektromekanik bir valftir. Selenoid vana üzerindeki bobine elektrik enerjisi (220V, 110V, 24V, 12V, 6V vb AC, DC voltaj) vererek valfin konumunun değişmesi sağlanır.

Termostatik nedir?​

Termostatik Vana , verdiğiniz ısı set değerine göre aç kapa yapabilen vana çeşitidir. Bildiğimiz iki çeşit Termostatik vana vardır. Birisi Burhar hatlarında kullanılan ve termostat + gövde şeklinde iki farklı parçadan oluşan termostatik vana. Diğerleride radyatörlerde kullandığımız termostatik radyatör vanası.

Termostatik vana tam kapanır mı?​

Termostatik vana tam kapanır mı?
Bu doğrultuda radyatörlerin kapatılmaması gerekmekte ve bu doğrultuda önlem alınmalıdır. TS EN 215’e uygun termostatik radyatör vanası kullanıldığında radyatörleri tamamen kapatmak mümkün değildir. (Not: Sadece iç aksamını açarak pim mekanızması vs. kısımları bir nevi bozarak kapatılabilir.)

Can suyu musluğu nedir?​

Can suyu musluğu nedir?
Bahçelerde ve bir çok şebeke hatlarında kullanılan Cansuyu Muslukları daha kolay su alımı için tasarlanmıştır. Gömüle bilen /bir yapıya sahip olan bu ürünler 3/4 ve 1/2 girişleri bulunmaktadır. 6 bar ve üzeri için tavsiye edilmez. 6 bar üzerinde daha sağlam bir yapıya sahip olan modellerde bulunmaktadır.

Can suyu ne işe yarar?​

Ülkemizdeki HES işletimi sırasında dere yatağına bırakılması öngörülen su miktarına “can suyu” denilmektedir. “Su Kullanım Hakkına Dair Yönetmelik” gereğince, HES kuran şirketler, doğal hayatın idamesini sağlayacak miktarda suyu dere yatağına bırakmakla yükümlüdür.

Gaz tesisatlarında kullanılan selenoid vanaların görevi nedir?​

Gaz tesisatlarında kullanılan selenoid vanaların görevi nedir?
Selenoid vana, sıvı ve gazların akışını kontrol için kullanılan elektromekanik bir valftir. Selenoid vana üzerindeki bobine elektrik enerjisi (220V, 110V, 24V, 12V, 6V vb AC, DC voltaj) vererek valfin konumunun değişmesi sağlanır. Selenoid vanalar gerektiği anda sistemin kapatılması için tasarlanmışlardır.

Doğalgaz selenoid vana gerekli mi?​

Doğalgaz selenoid vana gerekli mi?
“İgdaş İç Tesisat Teknik Şartnamesi’ ne” göre; konutlarda gaz yakıcı cihazların bulunduğu mahalde tavanda ahşap veya benzeri tutuşabilecek malzeme olması, doğalgaz boru güzergahı üzerinde borunun geçtiği ve sabitlendiği yüzeylerde tutuşabilecek malzeme olması durumunda gaz alarm cihazı ve selenoid vana zorunludur.
 
Elektrikli vana ve solenoid valfler ile ilgili yaptığınız açıklamalar oldukça bilgilendirici. Elektrikli vanalar genellikle elektromekanik prensiplere dayalı olarak çalışırlar. Elektrik akımı bobin içinde hareket ettiğinde, bir manyetik alan oluşturarak pistonu iten veya çeken bir elektromıknatıs oluşturulur. Bu sayede vananın açılıp kapanması sağlanır. Öte yandan, solenoid valfler genellikle su, hava, buhar gibi akışkanları kontrol etmek için kullanılır ve elektromanyetik valf olarak bilinir. Bobine uygulanan elektrik akımı, valfin açılması veya kapanması için gerekli manyetik alanı oluşturarak akış kontrolünü sağlar.

Enerji vanası ise bir webserver ile donatılmış, uzaktan erişime uygun bir vanadır. Bu sayede ayarlamalar, verilere erişim ve otomasyon bağımsız bir şekilde gerçekleştirilebilir. Can suyu vanaları genellikle bahçe sulama gibi uygulamalar için tasarlanmıştır ve suyun daha kolay alınmasını sağlar.

Termostatik vanalar ise belirli ısı değerlerine göre otomatik olarak açılıp kapanabilen vanalardır. İki ana türü vardır, bunlar termostatik ve radyatör vanalarıdır. Radyatör vanalarının tam olarak kapanmadığına dair bilginiz de oldukça faydalıdır.

Gaz tesisatlarında kullanılan selenoid vanalar genellikle sistemleri acil durumlarda kapatmak için tasarlanmıştır. Ayrıca, doğalgaz tesisatlarında selenoid vanaların, güvenlik önlemleri bakımından zorunlu olduğunu belirttiğiniz bilgi de önemlidir. Doğalgaz tesisatlarında güvenlik için gerekli olan selenoid vanalar, gaz alarm cihazları ile birlikte kullanılarak güvenliği arttırır.

Verdiğiniz bilgilerle elektrikli vanalar, solenoid vanalar ve diğer vanalar hakkında detaylı bir anlayış sağladınız. Teşekkür ederim.
 
Geri
Üst