AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elektrikli el aletleri ile calisirken dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Elektrikli el aletleri ile çalışırken dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir?​

Fiş prizden kablodan tutularak değil fişten tutularak çıkarılmalıdır. Alet çalışırken takılmaya veya çekmeye neden olabilecek bol giysiler, kolyeler, eldivenler kullanılmamalıdır. Aletin durdurulup çalıştırılması için güç kablosu çekilip takılmamalıdır, Açma/Kapama düğmesi kullanılmalıdır.

El aletlerinin kullanımında oluşan kaza nedenleri nelerdir?​

Bu kazaların başlıca nedenleri;
El aleti fişi takılı olarak taşınırken mutlaka anahtarından tutulmalıdır. b. Aletin ayar ve bakımı enerjisiz durumda iken yapılmalıdır. c. İki elin kullanılması gereken aletlerle çalışırken, işlenen parça mümkün olduğu kadar serbest bırakılmalıdır.
Genel olarak el aletlerinde alınması gereken önlemler nelerdir?
El aletlerini kullanırken kendinize ve başkalarına zarar verebilecek davranışlardan kaçınılmalıdır. Sivri uçlu ya da keskin kenarlı el aletlerini cepte taşınmamalıdır. El aletleri ile çalışma yapılacak alan kuru, düzgün olmalı ; kaygan, engebeli olmamalıdır. Teknik ömrünü tamamlamış el aletleri kullanılmamalıdır.
Keski aleti nedir?
Keski, odun taş ve metal malzemelere şekil vermeye yarayan ve oymacılıkta, ahşap işlerinde, mobilya sektöründe kullanılan bir tür gereçtir.

El aleti kama nedir?​

Kama, uçları üçgen şeklinde olan ve baltaya benzeyen aletlere denir. Bu basit aletler metalden veya tahtadan yapılırlar ve kesicidirler. Bir nesne kesilmek istendiğinde kamanın keskin ucu bu noktaya konulur ve üst kısmına sert bir cisimle vurularak basınç oluşturulur böylece nesne kesilir.

El aletleri ile yapılan çalışmalarda kullanılacak aletlerin öncelikle hangisine dikkat edilmelidir?​

Sivri uçlu ya da keskin kenarlı el aletlerini cepte taşınmamalıdır. El aletleri ile çalışma yapılacak alan kuru, düzgün olmalıdır. Kaygan ve engebeli olmamalıdır. Teknik ömrünü tamamlamış el aletleri kullanılmamalıdır.
El aletlerini kullanırken kendinize ve başkalarına zarar verebilecek davranışlardan kaçınılmalıdır. Sivri uçlu ya da keskin kenarlı el aletlerini cepte taşınmamalıdır. El aletleri ile çalışma yapılacak alan kuru, düzgün olmalıdır. Kaygan ve engebeli olmamalıdır.
El takımları nelerdir?
Çekiçler ve Balyozlar.
Mekanik el aletleri nelerdir?
Tornavida, çekiç, pense gibi tadilat yapmaya yardımcı olan bu ürünler, elektrikli el aletleri gibi teknolojik değiller. Elektrik yardımıyla çalışmamaları nedeniyle mekanik el aletleri kullanılırken daha çok güç uygulamak gerekiyor. Bu sebeple mekanik el aletleri, güç aletleri olarak da biliniyor.

Keski hangi malzemeden yapılır?​

Keskiler, kaliteli çelikten yapılmış, ucu sertleştirilmiş kesici ağzı çeşitli şekillerde biçimlendirilmişlerdir. Keskiler, kesici ağız biçimine göre (düz keski, yuvarlak uçlu keski, oluk keski, tırnak keski ve boru keskisi gibi) isimlendirilirler.
 
Geri
Üst