AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elektrikli araclar neden tercih edilmiyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Elektrikli araçlar neden tercih edilmiyor?​

Akü kirasına ek olarak, ikinci el piyasasının zayıf olması, tek şarj ile gidilen mesafenin dizel ya da benzinli araçlara göre düşük olması, çok yüksek hızlara çıkamaması, pil şarj etme istasyonlarının yaygın olmamasını elektrikli araçların tercih edilmemesine sebep olarak söyleyebiliriz ancak şarj istasyonları ve hız …

Elektrikli araçlara neden ihtiyaç duyulur?​

Tükenen enerji kaynağı sınıfına giren fosil yakıtlar hem daha yüksek maliyetli hem de çevreye zararlıdır. Bu sebeple fosil yakıtla çalışan otomobiller yerine elektrikli motora sahip olan araçların kullanımı tercih edilmeye başlanmıştır. Elektrikli araçlarda içten yanmalı motor bulunmaz.
Elektrikli otomobiller daha az mekanik parçaya sahip olduğu için bakım masrafları ve sorun çıkarma ihtimalleri daha düşük. Ayrıca daha uzun servis bakım süreleri sunuyorlar. Elektriğin fiyatı petrolden daha ucuz olduğu için işletme masrafları da çok daha düşüktür.
Elektrikli araç ne zaman zorunlu?
General Motors 2035 yılında tüm araçlarını elektrikli üreteceğini söylerken, Ford da 2030’dan itibaren Avrupa’da yalnızca elektrikli otomobil satacak. Volkswagen ise 2030 sonrası satışlarının yüzde 70’inin elektrikli olacağını öngörüyor.
Elektrikli araçlar ne kadar yakıyor?
Elektrikli araçların 100 kilometrede tükettiği elektrik 21-32 lira arasında değişmektedir. Eğer araç şarj istasyonundan DC hızlı şarj soketiyle şarj edilirse bu rakamlar üç katına kadar çıkabilmektedir.

Elektrikli arabalarda benzin var mı?​

Elektrikli arabalar, büyük batarya paketlerinde depolanan elektriği kullanan elektrik motoru ile çalışır. Batarya paketi, harici elektrik kaynakları veya jeneratif frenleme yoluyla şarj edilir. Bu nedenle, klasik bir içten yanmalı motorları yoktur ve egzoz gazı emisyonu üretmezler.

Elektrikli araçların kullanım amacı nedir?​

Elektrikli araç gereçler günlük hayatta sıklıkla kullanılır. İnsanların işlerini çok daha hızlı ve kolay bir şekilde halletmesini sağlar. Haberleşmek için kullanılan araçlar ise televizyon, radyo ve bilgisayardır.
100 kilometrelik yol için bir elektrikli araç bataryasının ev tipi prizle 18 kW’lik doldurulması, haneler için düşük tarifeden hesaplanırsa 24,66 TL tutuyor. Yüksek tarifede bu değer 37,8 TL oluyor. Aracın şarjı iş yeri olarak kayıtlı bir yerde ev tipi prizle doldurulduğunda ise tutar 34,02 TL’ye denk düşüyor.
Elektrikli araba 100 km’de ne kadar yakar?
Elektrikli araçlar (Electric Vehicles: EV), düz bir yolda ara vermeden 100 kilometre yol katettiğinde ortalama olarak sadece 18 kWh değerinde elektrik tüketiyor.
Elektrikli araba en fazla kaç km gider?
Bugün piyasadaki elektrikli otomobillerin tek şarj ile gidebildikleri menzil, marka ve modele göre 150 km ila 600 km arasında değişkenlik gösteriyor.

Türkiye ne zaman elektrikli arabaya geçecek?​

Lüks otomotiv şirketi, ilk tamamen elektrikli otomobilini ise 2025 yılında üreteceğini açıkladı.

Benzinli araçlar ne zaman kalkacak?​

Türkiye otomotivde dönüşüm tarihini netleştirdi. 30’u aşkın ülkeyle beraber en geç 2040’a kadar sıfır emisyona geçiş sözü verildi. Hem vatandaş hem de otomotiv sektörü için dönüm noktası olan karar kapsamında, 2040’tan itibaren benzinli veya dizel araç satılmayacak.
Elektrikli araçlar 100 kilometrede ortalama 15-23 kWh elektrik harcamaktadır.
Elektrikli araçlar kaç liraya şarj oluyor?
Elektrikli araç şarj maliyeti, akaryakıt almaya kıyasla daha uygun….DC, CCS ve CHAdeMO Soketler.
Elektrik mi daha pahalı benzin mi?
– Yakıt tüketimi benzinliye göre düşük kalsa da elektrikli araçlar karşılaştırılınca elektrikliler ön plana çıkıyor. – Benzin fiyatlarının elektriğe göre yüksek olması toplam kullanım maliyetlerini arttırıyor. – Yıllık bakım maliyetleri karşılaştırılan araçlar arasında daha yüksek kalıyor.
 
Geri
Üst