Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elektrikli araba sarj istasyonu Parali mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Elektrikli araba şarj istasyonu Paralı mı?​

“Birçok Seviye 2 şarj imkanı ücretsizken, bazıları da ücrete tabidir. Ayrıca aracınızı evde şarj ederek, hanelerdeki daha ucuz elektrik fiyatlarından yararlanabilirsiniz. DC hızlı şarj ise en pahalı şarj seçeneğidir.”

Elektrikli araç şarj istasyonu kaça mal olur?​

Elektrikli araçların yaygınlaşması ile beraber bu araçların şarj olabilmesi için Elektrikli Araç Şarj istasyonu kurulumları yapılmaya başladı. Bu nedenle sık sorulardan biri olan elektrikli araç şarj istasyonu kurulum maliyeti 20 Kw Şarj İstasyonu 19.680 USD + Kdv dir.
Elektrikli araçların şarj maliyeti ne kadar?
Elektrikli araç şarj maliyeti, akaryakıt almaya kıyasla daha uygun. Zamlardan sonra ülkemizde elektrikli otomobil şarj maliyeti ne kadar?…DC, CCS ve CHAdeMO Soketler.
Türkiyede kaç tane elektrikli şarj istasyonu var?
Elektrikli araç sayısı (2019) EAFO’ya göre Türkiye’de 2021 yılında elektrikli araç şarj noktası sayısı 2 bin 332 idi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkililerin AA’ya verdiği bilgiye göre ise 2021 yılı sonunda Türkiye’deki şarj ünitelerinin sayısı 3 bin 457 idi.

Tesla şarj istasyonu Paralı mı?​

Elektrikli araç şarj ücreti ne kadar? Eşarj şarj ücreti, Dakika başı ücretler araçtan araca 0.06 TL ile 0.86 TL arasında değişiyor. Yurtdışı ile karşılaştırırsak, Tesla Supercharger şarj üniteleri araçları $0.13 ile $0.26 dolar arası dakika başı ücret ile çalışıyor.

Elektrikli araç deposu kaça dolar?​

Ev ve iş yerlerindeki elektrikli araç şarj istasyonlarında 100 kilometrelik bir dolum için maliyeti, gece saatlerinde 6-7 lira, gündüz saatlerinde ise 8-10 lira olarak hesaplanıyor.
Elektrikli araçlarda hızlı şarj nedir?
Doğru akım (DC) Yüksek hızlı şarj olarak da bilinen DC istasyonları aracın batarya kapasitesine göre 1-4 saat arasında tam dolum gerçekleştirebiliyor. Şebekedeki alternatif akım istasyon üzerinde doğru akıma dönüştürüldükten sonra araç bataryasına iletildiği için AC şarj tipine göre daha hızlı dolum yapılıyor.
Türkiye’de kaç elektrik istasyonu var?
Türkiye’de 2021 yılı itibari ile 81 ilde 2000’e yakın şarj istasyonu hizmet veriyor.
Bataryasını hızlı bir şekilde şarj etmek isteyen sürücülerin şarj maliyeti ise daha da arttı. Buna göre Bir Tesla Model 3’ü en ucuz şekilde yüzde 80’e kadar şarj etmek için eskiden 72 TL gerekirken şu anda sürücülerin 30 dakikalık şarj hizmeti için 177 TL ödenmesi gerekecek.
Elektrikli araçların 100 kilometrede tükettiği elektrik 21-32 lira arasında değişmektedir. Eğer araç şarj istasyonundan DC hızlı şarj soketiyle şarj edilirse bu rakamlar üç katına kadar çıkabilmektedir.
 
Geri
Üst