AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elektrikli Araba Kiti

haberci

Yeni Üye
Elektrikli Otomobil kiti nedir
Elektrikli araba kiti hakkında
Elektrikli Araba ya değişim Hibrit Kit'i her araca uygulanabiliyor , Maliyeti şimdilik 4000 Euro ,Süratli üretimden sonra 1000 Euro
Araca ilişkin işyeri yetkililerinden alınan bilgiye göre, söz konusu kit her araca uygulanabiliyor Dönüşümün maliyeti bugün için 4 bin avro düzeyinde fakat hızlı üretimin başlamasıyla bunun bin avroya çekilebileceği belirtiliyor
Dönüşümden sonradan yüzde 2530 dek yakacak tasarrufu sağlanıyor ve Araba 100 kilometre değin şarız gidebiliyor Dönüşüm, aracın süratinde bir sınırlanmaya da neden olmuyor
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'de önümüzdeki dönemde elektrik otomobiller ve otomotivde yeni teknolojilerin öne çıkacağını, ülkenin yeni markaların oluşturulması için iç pazar, dış pazar ve üretim şartları anlamında son derece müsait bir ülke haline geldiğini söyledi *

Elektrikli araba kitleri, içten yanmalı motorlu araçların elektrikli bir araca dönüştürülmesini sağlayan sistemlerdir. Bu kitler genellikle bir elektrik motoru, kontrol ünitesi, şarj edilebilir bataryalar, şarj cihazı ve diğer gerekli bileşenleri içerir. Bu dönüşüm sayesinde araçlar çevre dostu hale gelir ve daha az karbon emisyonu yayarak atmosfere daha az zarar verirler.

Elektrikli araba kitleri hakkında bahsettiğiniz bilgilere göre, dönüşüm kitinin her araca uygulanabildiği ve maliyetinin şu anda 4000 Euro olduğu belirtiliyor. Ancak hızlı üretim başladıktan sonra bu maliyetin 1000 Euro'ya düşebileceği ifade ediliyor. Dönüşüm sonrasında yakıt tasarrufunun yüzde 25-30 arasında olduğu ve aracın 100 kilometreye kadar menzile sahip olduğu vurgulanmış. Ayrıca dönüşümün aracın hızında bir sınırlamaya neden olmadığı bilgisi verilmiş.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün açıklamalarına göre, Türkiye'nin elektrikli otomobiller ve otomotivde yeni teknolojilere yönelik bir ilgi içerisinde olduğu ve yeni markaların oluşturulması için uygun bir pazar ve üretim imkanlarına sahip olduğu belirtiliyor. Bu durum Türkiye'nin bu alanda gelecekte daha fazla gelişme gösterebileceğini işaret ediyor.

Geri