- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Elektrik ustalık belgesi nasıl alınır?
Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için Kalfalık Belgesine sahip olmak. Kalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde 256 saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar.154 KV ekat belgesi nasıl alınır?
Ekat belgesi için bireysel başvuru kabul edilmez. Eğitim kuruluşları kendi kurumundan ve alt taşeron kuruluşlarından, Özel enerji şirketlerden gelen talepler üzerine program oluşturup belli dönemlerde kurs vermektedir. Kursiyerin SGK ya kayıtlı olması gerekir. Ayrıca kurs sonunda staj görmesi gerekir.Elektrikçi Yetki Belgesi nasıl alınır?
Bu belgeye sahip olabilmek için o alanda bilgili olmak ve bilgiyi yapılacak olan teorik ve uygulama sınavı ile kanıtlamak gerekir. Belgelendirme kuruluşlarınca, ulusal yeterliliklerde tanımlanan esaslara göre uygulanan ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin sonunda başarılı olabilen bireylere verilmektedir.
Elektrik ustalık belgesi nasıl alınır 2022?
Ustalık ya da kalfalık belgesi almanın genel olarak iki yolu vardır. Birincisi fiilen eğitime devam ederek ikincisi ise eğitim almadan doğrudan sınava girerek belge alınır. Birinci seçenekte, Mesleki Eğitim Merkezlerinde çıraklık eğitimine katılarak 2 -3 yıl sonunda yapılan sınava girilir ve kalfalık belgesi alınır.EKAT Eğitimi kaç TL?
EKAT belgesini almak için ilgili kurumlara gitmek ve istenen belgeleri tamamlayarak kayıt işlemlerini tamamlamak gerekir. Belge alım ücretleri çalışma alanına göre değişiklik gösterir. EKAT belgesi alma ücretleri ortalama olarak 3500 TL ile 6000 TL arasında değişiklik gösterir.Bireysel ekat belgesi nasıl alınır?
EKAT belgesini TEİAŞ, TEDAŞ, EÜAŞ ilgili kurumlarından alınmaktadır. Fakat bu belgeye sahip olabilmek için belirlenmiş olan eğitimleri almak ve bu eğitimler sonunda sınava girip bu sınavı verme şartı bulunmaktadır.