AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elektrik su ve dogalgaz nasil Actirilir?

Editör

Yeni Üye

Elektrik su ve doğalgaz nasıl Açtırılır?​

Mevcut bir elektrik abonelik yoksa gerekli belgelerle elektrik dağıtım şirketinin şube ve bölge müdürlüklerine giderek başvuru oluşturulur. Başvurudan önce ilgili kurumun internet sitesi ve müşteri hizmetleri numarası üzerinden randevu oluşturarak sıra beklemeden başvuru yapılabilir.

Doğalgaz saati ücreti ne kadar?​

Bağlantısı yapılacak yeni sayaçların tiplerine bağlı olarak bedelleri 30 ila 306 lira olarak belirlenirken, bağlantı güvence bedelleri yapılan bağlantı tipine bağlı olarak 35 ila 620 lira ve iç tesisat işlem bedelleri ise 52 ila 397 lira olacak. Karar, 1 Ocak tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek.

Doğalgaz aboneliği için neler lazım?​

Doğalgaz aboneliği için neler lazım?
Yerler için doğal gaz aboneliği evrak listesi:
- Nüfus cüzdanı
- T.C. kimlik numaralı resmi kimlik beyanı
- Tapu veya kira kontratı fotokopisi.
- Tesisat numarası
- Kaşe.
- Vergi levhası fotokopisi.
- Ticaret Sicili gazetesinin ilgili sayfasının fotokopisi.
- İmza sirküleri ve yetki belgesi fotokopisi.

Sıfır daireye doğalgaz aboneliği nasıl yapılır?​

Sıfır Daire Doğalgaz Aboneliği İşlemleri
- Sözleşme yapılacak daireye ait abone numarası,
- Kira kontratı/ ikametgah belgesi/ elektrik faturası/ su faturası evraklarından bir tanesi (kiracılar için)
- Kişinin adreste oturduğunu kanıtlamak üzere; tapu fotokopisi, ikametgâh belgesi, elektrik faturası, su faturası vb. belgeler,

Doğalgaz ne kadar sürede açılır?​

Kaç günde açılır? Kendi adınıza doğal gaz sözleşmesi yaptıktan sonra kullanıma başlamanız 3-4 gün sürebilir. Güvenliğiniz için, dağıtım şirketinden yetkili gelir ve tesisatınızı kulanıma açar.

Doğalgaz saati ücretli mi?​

Doğalgaz saati ücretli mi?
1227,2 TL + KDV ve Damga vergisi Bağlantı ücreti doğal gaz dağıtım şirketine sayaç ve bağlantı masrafları için ödenen bir ücrettir ve tek seferlik alınır, iade edilmez. Bu ücret EPDK tarafından belirlenen usul ve esaslara göre tüm dağıtım şirketleri tarafından aynı şekilde tahsil edilir.
Doğalgaz başvurusu nasıl yapılır?​
E Devlet adresi üzerinden TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek açılan sayfaya bulunduğunuz bölgenin doğalgaz şirketi ismini yazarak Abonelik Sözleşmesi Başvurusu’na tıklayıp Şartnameyi kabul etmeniz gerekiyor. aşamalarını doldurarak doğalgaz aboneliğinizi internet üzerinden gerçekleştirmiş olacaksınız.

Elektrik, su ve doğalgaz gibi temel hizmetleri açtırmak için belirli adımlar izlemeniz gerekmektedir. İşte detaylı bilgiler:

**Elektrik Açtırma:**
- Mevcut bir elektrik aboneliğiniz yoksa, gerekli belgelerle elektrik dağıtım şirketinin şube veya bölge müdürlüklerine başvuru yapmanız gerekmektedir.
- Başvurudan önce ilgili kurumun internet sitesini ziyaret ederek veya müşteri hizmetleri numarasını arayarak randevu oluşturabilir ve sıra beklemeden başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

**Doğalgaz Açtırma:**
- Doğalgaz bağlantı ücretleri, yeni sayaçların tiplerine bağlı olarak değişmektedir ve genellikle 30 ila 306 lira arasında olmaktadır.
- Ayrıca bağlantı güvence bedelleri ve iç tesisat işlem bedelleri de bağlantı tipine göre değişiklik gösterebilir.
- Doğalgaz aboneliği için gerekli belgeler arasında nüfus cüzdanı, T.C. kimlik numaralı resmi kimlik beyanı, tapu veya kira kontratı fotokopisi, tesisat numarası, vergi levhası fotokopisi, ticaret sicili gazetesi, imza sirküleri ve yetki belgesi fotokopisi gibi belgeler bulunmaktadır.

**Sıfır Daireye Doğalgaz Aboneliği:**
- Sıfır daireye doğalgaz aboneliği için abone numarası, kira kontratı/ikametgah belgesi/elektrik faturası/su faturası gibi belgeler gerekmektedir.
- Kişinin adreste oturduğunu kanıtlamak için tapu fotokopisi, ikametgâh belgesi, elektrik faturası gibi belgeler de istenebilir.

**Doğalgaz Açılma Süresi:**
- Doğalgaz aboneliğinizin açılması için yaptığınız sözleşmenin ardından kullanıma başlamanızın 3-4 gün sürebileceği belirtilmektedir.
- Dağıtım şirketinden yetkili bir personel tesisatınızı kontrol ederek kullanıma açacaktır.

**Doğalgaz Saati Ücreti:**
- Doğalgaz saati için belirtilen ücret EPDK tarafından belirlenmektedir ve dağıtım şirketleri arasında aynıdır. Bağlantı ücreti tek seferlik olarak alınır ve iade edilmez.

Bu adımları takip ederek elektrik, su ve doğalgaz abonelik işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Başvurularınızı eksiksiz tamamlamak ve belgelerinizi doğru şekilde sunmak önemlidir.

Geri