- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Elektrik sayaçları ne zaman okunur?
EPDK, elektrik sayaçlarının 25 ila 35 günü kapsayacak süreçte okunmasını kararlaştırdı. Elektrik sayaçlarının 25 ila 35 günü kapsayacak süreçte periyodik olarak okunarak, daha kısa veya uzun sürede fatura kesilmesinden kaynaklanan tüketici mağduriyetinin önüne geçilmesi kararlaştırıldı.Elektrik dağıtım şirketleri ne yapar?
Kısaca, dağıtım şirketi elektriği kullanım alanlarına dağıtan altyapıdan (trafolar, kablolar, sayaçlar); satış şirketi ise bu kablolardaki elektriğin satışı ve faturalandırılmasından sorumludur. Serbest tüketici olan ya da olmayan her tüketici elektrik faturasında bu hizmete ait dağıtım bedelini öder.Elektrik sayacı adı ne?
Elektrik sayacı, elektrik enerjisi üretilen veya tüketilen devrelerdeki üretilen ya da tüketilen işi direkt olarak ölçen ölçü aletine denir.
Elektrik sayacı nerede olmalı?
Sayaçlar, müstakil konutlarda konut dışında, apartmanlarda ortak alanlarda, iş yerlerinde ise ilgili yerin niteliğine göre ortak alanda veya dışarıda olmalıdır.Elektrik dağıtım şirketi ne demek?
Elektrik Dağıtım şirketi, Enerji Piyasaları Denetleme Kurulu (EPDK) tarafından belirlenen bir bölgede elektrik dağıtımı ile iştigal eden tüzel kişi olarak tanımlanmıştır. Elektrik piyasa serbestleşme sürecinde, ilk olarak 2005 yılında Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.Elektrik dağıtım şirketleri özel mi?
TEDAŞ tarafından 21 farklı bölgeye ayrılarak özelleştirilen Türkiye elektrik dağıtım altyapısı günümüzde tamamen özel sektör tarafından işletilmektedir.
Elektrik Sayaç değişimi zorunlu mu? Elektrik sayaç değişimi 8.12.2000 tarihli 24254 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Elektrik İç Tesisat Yönetmeliği uyarınca 08.12.2001 tarihinden sonra abone olan elektrik tüketicileri için zorunludur. Yani bu tarihten sonra abonelik gerçekleştirirken takılan sayaçlar elektronik sayaç olmak zorundadır.
Sitemizde elektrik sayaçlarını nasıl okunduğunu inceledik, bu yazımızda da elektrik sayaçlarının değişimi hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri sunacağız. Elektrik sayaçlarının ne olduğunu açıkladığımız yazımızda da açıkladığımız üzere, elektrik sayaçları mekanik sayaç ve elektronik sayaç olarak 2’ye ayrılmaktadır.
Elektrik sayaçlarının mülkiyeti Elektrik Dağıtım şirketleri’ne aittir.?
Elektrik sayaçları 30 Mart 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Elektrik Piyasası Kanunu’na göre Elektrik Dağıtım Şirketleri ‘nin mülkiyetine girmiştir.