AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elektrik sayacini kim baglar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Elektrik sayacını kim bağlar?​

Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar Kurum tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenir. (9) Dağıtım gerilim seviyesinden bağlı tüketicilerin sayaçlarının kurulumu, işletilmesi ve bakımı ile mevcut sayaçların bir program dâhilinde mülkiyetinin devralınması dağıtım şirketi tarafından yapılır.

Şantiye elektriği nasıl kapatılır?​

Elektrik Aboneliği Nereden Kapatılır?
- Müşteri Hizmetleri Merkezi’ne gidilerek başvuru yapılır.
- Çağrı merkezi aranıp telefon ile başvurulabilir.
- Online olarak kullanılan elektrik şirketinin web sitesi üzerinden başvuru yapılır.
Şantiye elektriği neden kullanılır?​
Bu abonelikte amaç, yapı ruhsatı alınana kadar binaya yerleşen bina sakinlerinin yaşamlarını idame ettirmesini ve bu süreçte oluşabilecek aksaklıklardan dolayı bina sakinlerinin elektrikten mahrum kalmamasını sağlamaktır.

Akıllı elektrik sayacını kim takar?​

Akıllı elektrik sayacını kim takar?
Kanun ile belirlendiği gibi Elektrik Dağıtım şirketleri altyapı, elektrik bağlama gibi görevlere sahip olduğu için elektrik sayaçlarının takılması, sökülmesi, değiştirilmesi ve okunması gibi işlemler de elektrik dağıtım şirketi görevleri arasına girmektedir.

Şantiye elektriği ile normal elektrik arasındaki fark nedir?​

Şantiye elektriği ile normal elektrik arasındaki fark nedir?
Şantiye elektriği daha pahalıdır. Bina inşaat halindeyken bağlanan şantiye elektriği binada oturanlar arasında paylaştırılıyor. Yani, bina inşaat halindeyken alınmış ‘şantiye aboneliği’ var. Şantiye aboneliği için binada yer alan elektrik sayacına gelen fatura tutarı oturanlar arasında paylaştırılıyor.

Elektrik aboneliği kapatınca elektrik kesilir mi?​

Dağıtım şirketi, ilgili kullanım yerindeki sayaç değerlerini okur ve sözleşmenin sona erdirilmesini talep ettiğiniz tarihte, o kullanım yerindeki elektriği keser. Başvurunuzda ileri tarih belirtmediyseniz en geç üç iş günü içinde enerji kesilir.

Evin Iskani Alinmadan suya abone olunur mu?​

iskan olmadan elektrik aboneliği Haberi Bu belgenin alınmadığı yapılar, elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikleri mesken tarifesinden değil, şantiye tarifesinden ödeniyordu. Ancak, 2008 yılında alınan bir karar ile “iskân” yani oturma izni bulunmayan binalara elektrik, su, telefon gibi aboneliklerin yapılabiliyor.
Iskansız eve elektrik su verilir mi?​
29 Temmuz 2008 tarih 26948 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5784 Sayılı Kanun ile ruhsatı bulunan, ancak gerekli koşulları yerine getirmediği için “iskân” yani oturma izni bulunmayan binalara elektrik, su, telefon gibi aboneliklerin yapılabiliyor.
 
Elektrik sayacını kim bağlar sorusunun cevabı Kurum tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenmektedir. Dağıtım gerilim seviyesinden bağlı tüketicilerin sayaçlarının kurulumu, işletilmesi ve bakımı ile mevcut sayaçların bir program dâhilinde mülkiyetinin devralınması dağıtım şirketi tarafından yapılır.

Akıllı elektrik sayaçlarının takılması, sökülmesi, değiştirilmesi ve okunması gibi işlemler de Elektrik Dağıtım şirketlerinin görevleri arasındadır. Yani kanun ile belirlendiği gibi Elektrik Dağıtım şirketleri altyapı, elektrik bağlama gibi görevlere sahip olduğundan akıllı elektrik sayacının takılması da onların sorumluluğundadır.

Şantiye elektriği ve normal elektrik arasındaki fark ise şantiye elektriğinin daha pahalı olmasıdır. Bina inşaatı sırasında bağlanan şantiye elektriği, binada oturanlar arasında paylaştırılır. Yani inşaat halindeyken alınan şantiye aboneliği vardır ve bu aboneliğe göre gelen fatura tutarı oturanlar arasında paylaştırılır.

Elektrik aboneliği kapatıldığında dağıtım şirketi, ilgili kullanım yerindeki sayaç değerlerini okur ve sözleşmenin sona erdirilmesini talep ettiğiniz tarihte elektriği keser. Eğer ileri tarih belirtmezseniz en geç üç iş günü içinde enerji kesilir.

Iskan olmadan elektrik aboneliği yapılabilmesi ise 2008 yılında alınan bir kararla mümkün hale gelmiştir. Ruhsatı bulunan ancak iskân yani oturma izni bulunmayan binalara elektrik, su, telefon gibi abonelikler yapılabilmektedir. Bu sayede iskan belgesi olmayan binalara da elektrik ve su gibi hizmetler verilebilmektedir.
 
Geri
Üst