- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Elektrik sayacında T1 ne demek?
T1: Çok zamanlı tarifeli elektrik sayaçlarında gündüz tüketimi miktarını gösterir. T2: Çok zamanlı tarifeli elektrik sayaçlarında puant (akşam) tüketim miktarını gösterir. T3: Çok zamanlı tarifeli elektrik sayaçlarında gece tüketim miktarını gösterir.Sayaç okuma bedeli ne demek?
Perakende Satış Hizmet bedeli, elektrik abonelerinin bir ayda tükettiği toplam elektrik miktarının EPDK tarafından belirlenmiş olan PSH bedeli birim fiyatı ile çarpılarak hesaplanırken, sayaç okuma bedeli ise sayaç başına EPDK tarafından belirlenen sabit bir fiyattır.2021 sayaç okuma bedeli ne kadar?
Sayaç Kontrol Bedellerine İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında belirlenen sayaç kontrol bedelleri, 1 Ocak 2021 itibariyle direkt bağlı tek fazlı aktif ve 3 fazlı aktif veya reaktif sayaçlar için 27,8 lira, akım trafolu veya gerilim trafolu aktif veya reaktif sayaçlar için 35,2 lira olarak uygulanacak.
Sayaç kontrol bedeli nedir?
MADDE 1- (1) Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nin (Yönetmelik) 41’inci maddesi kapsamında, sökme işlemi yapılan sayacın doğru çalıştığının tespit edilmesi halinde talep sahibine sayaç kontrol bedeli uygulanır.Elektrik Çarpan değeri nedir?
Çarpan/Deman/Anl. Gücü Burada çarpan denilen kısıma baktığımızda 1.000 ibaresini görüyoruz. Bunun anlamı 21.maddede geçen tüketimimizi gösteren 152,99 değeri 1(bir) ile çarpılır demek.Elektrik sayaç okuma parası ne kadar?
EPDK’nın 1 Ocak 2012’den itiba- ren geçerli olan yeni tarife ile alçak gerilimden dağıtım hattına bağlı olanlardan sayaç okuma başına 0.416 TL tahsil edileceği belirtilmiştir. Buna göre aynı mesken abonelerinden aynı işlem için bu yıl 100 milyon TL’yi aşkın tahsilat yapılacaktır.
Bu sayaçlarda bir çok değeri aynı anda ölçebilirsiniz.
- Dijital elektrik sayacında göreceğiniz farklı değerler:
- T : Toplam tüketim.
- T1 : Gündüz tüketimi (06:00-17:00)
- T2 : Puant (akşam) tüketimi (17:00-22:00)
- T3: Gece tüketimi (22:00-06:00)
- T4 : TEDAŞ tarafından şu anda kullanılmamaktadır ve faturalara yansımaz.
Sayaçta m3 nasıl okunur?
- Dönemsel harcanan gaz miktarı = Son Endeks – İlk Endeks.
- Sayaçtan Ölçülen Hacim ( m3 ) = Son Endeks – İlk Endeks.
- Düzeltilmiş Tüketim Miktarı ( m3 ) = Sayaçtan Ölçülen Hacim ( m3 ) x Düzeltme Katsayısı (K)