- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Elektrik sayacı neden mühürlenir?
Yani, mührün fiziken bozulmuş olmasına bakılmaz, mührün konuluş amacı elektrik borcu olduğu için amaç elektrik bağlantının kesilmesidir.Kartlı elektrik sayacı nasıl kullanılır?
Kartlı Sayaç’lar ücretsiz olarak takılmakta ve abonelerimize kontör yüklemelerini gerçekleştirebilmeleri için 1 adet yükleme kartı verilmektedir. Abonelerimiz sayaçlarına diledikleri kadar kontör yükleyebilmektedir. Yüklenen kontörün sayaca aktarılması için kartın “ok” yönünde sayaca takılması yeterlidir.
Elektrikte sarı mühür ne anlama geliyor?
Köktürk, ‘mavi’ mühürün ‘dürüstlüğü’, ‘yeşil’ mühürün ‘borcuna sadık olmamayı’ ‘kırmızı’ mühürün ‘tehlikeyi’ ve sarı mühürün de ‘çok tüketim’i simgelediğini anlattı. Sarı mühürlü aboneler de çok tüketim yaptıkları için takip edilecek.
Sayaç mühürleme nedir?
Ölçü aletleri ile ilgili yürürlükteki kanun ve mevzuatlar çerçevesinde 10 yıllık mühür süresi dolan sayaçların kullanımına devam etmek için bu süre dolmadan önce bakanlık yetki belgesine sahip ölçü ayar istasyonlarında sayacın test edilerek doğru ölçtüğünün belgelenmesi ve mühürünün yenilenmesi gereklidir.Elektrik sayacı nasıl çalışır?
Üzerinden akım geçen disk, içinde bulunduğu alanın etkisi ile bir dönme momenti oluşturur ve böylece disk döner. Diskin devri ise, sonsuz bir vida ile numaratöre iletir. Elektrik sayaç okuma ile tüketilen enerji toplanarak ölçülür. Cihazın dönme hızı, sistemden çektiği güç ile doğru orantılı olur.
Elektrik mühür kırma cezası ne kadar?
Mühür bozma suçunun cezası, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezasıdır (TCK md. 203). Yani, fail hakkında ya hapis cezası ya da adli para cezası verilecektir. Her iki cezanın aynı anda verilmesi mümkün değildir.
Elektriğim kesildi mi?
Elektrik kesintisinin sebebinin planlı bir kesinti olup olmadığını, ne kadar süreceğini bölgenizdeki elektrik dağıtım şirketi çağrı merkezini veya Alo 186 hattını arayarak öğrenebilirsiniz.Mühür Bozma para cezası ne kadar 2021?
Sayaç mühür nedir?
Sayaç mührü, kişilerin zamanında ödemesi gereken elektrik, su ve doğalgaz faturalarını ödememesi halinde kullanım imkanlarını kısıtlama amacıyla tercih edilmektedir. Bu yöntem sayesinde mevcut elektrik, su ve doğalgaz kullanılamamaktadır.
Elektrik saati mühür nasıl açılır?
Kesinti durumunda tek çözüm, en kısa sürede görevli elektrik satış şirketine sözleşme için başvurmaktır. Sözleşme yapılır yapılmaz, elektrik tedarikçiniz dağıtım şirketine elektriği yeniden bağlaması için haber verecektir. Elektrik en geç iki iş günü içerisinde açılır.Elektrik saatindeki kırmızı mühür ne anlama gelir?
Yani, kaçak elektrik kullandıysanız, sabıka kaydınız ‘kırmızı’ mühür ömür boyu sizi takip edecek. Köktürk, ‘mavi’ mühürün ‘dürüstlüğü’, ‘yeşil’ mühürün ‘borcuna sadık olmamayı’ ‘kırmızı’ mühürün ‘tehlikeyi’ ve sarı mühürün de ‘çok tüketim’i simgelediğini anlattı.
Elektrik mühür ne zaman açılır?
Açma işlemleri hafta içi 13.00-22.00, hafta sonu 10.00-22.00 saatleri arasında yapılmaktadır. Kentsel ve kent altı dağıtım bölgesinde 24 saat içerisinde, kırsal dağıtım bölgesinde 48 saat içerisinde enerji açma işlemi yapılmaktadır.
Mühür Bozma nereye şikayet edilir?
Mühür bozma suçu şikayete tabi suçlardan olmayıp Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturulmaktadır.Kırmızı mühür nerelerde kullanılır?
Türk devletlerinde resmî hüküm ve yazılara kırmızı mürekkepli mühür vurulur ve buna “al tamga” denilirdi. Bugün de resmî koruma, kapatma ve iptallerde kullanılan mühür mumu kırmızıdır.
Mühür Bozma (Fekki) Suçunun Cezası (TCK 203) Mühür bozma suçunun cezası, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezasıdır (TCK md. 203). Yani, fail hakkında ya hapis cezası ya da adli para cezası verilecektir. Her iki cezanın aynı anda verilmesi mümkün değildir.