Elektrik sayacı kaç kW?
Elektrik dağıtım şirketleri tarafından mesken kullanıcılarına takılan sayaçların bağlantı güçleri genellikle 3-15 kW arasında değişmektedir.Elektrik sayacına nasıl bakılır?
Bu sayaçlarda bir çok değeri aynı anda ölçebilirsiniz.- Dijital elektrik sayacında göreceğiniz farklı değerler:
- T : Toplam tüketim.
- T1 : Gündüz tüketimi (06:00-17:00)
- T2 : Puant (akşam) tüketimi (17:00-22:00)
- T3: Gece tüketimi (22:00-06:00)
- T4 : TEDAŞ tarafından şu anda kullanılmamaktadır ve faturalara yansımaz.
2022 yılı Ocak ayı için vergiler dahil elektrik birim fiyatı 150 kilowatta kadar 1,37 TL; 150 kilowattın üstündeki kısım için ise 2,06 TL ile kWh cinsinden elektrik tüketim toplamı çarpılarak elektrik faturası hesaplanır.
Kaç kw elektrik kullandığımı nasıl öğrenebilirim?
Kaç kw elektrik kullandığımı nasıl öğrenebilirim?ELEKTRİK FATURASINDA BAKILMASI GEREKEN YER Tüketim satırı ve aktif kolonunun kesişiminde yer alan bu hane, o fatura döneminde harcadığınız elektrik enerjisi miktarını kilowatt saat (kWh) cinsinden gösterir.
Elektrik sayaç okuma kaç gün sürer?
Elektrik sayaç okuma kaç gün sürer?EPDK, elektrik sayaçlarının 25 ila 35 günü kapsayacak süreçte okunmasını kararlaştırdı. Elektrik sayaçlarının 25 ila 35 günü kapsayacak süreçte periyodik olarak okunarak, daha kısa veya uzun sürede fatura kesilmesinden kaynaklanan tüketici mağduriyetinin önüne geçilmesi kararlaştırıldı.