Elektrik sayaci bozuk ne yapmaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Elektrik sayacı bozuk ne yapmalıyım?​

Elektrik sayacım bozulmuş ne yapmam gerekiyor? Sayacınızın arızalı olması durumunda en yakın hizmet noktamıza dilekçeyle birlikte müracaat etmeniz veya ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezimizi arayarak kayıt oluşturmanız gerekiyor. Arızalı sayaçlar için tüketiciye geriye dönük eksik tüketim tahakkuk ettirilebiliyor.
Elektrik sayacı kırılırsa ne olur?
Mühür bozma suçunun cezası, 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezasıdır (TCK md. 203). Yani, fail hakkında ya hapis cezası ya da adli para cezası verilecektir. Her iki cezanın aynı anda verilmesi mümkün değildir.
Akıllı elektrik sayacı nasıl sıfırlanır?
Elektrik sayacı sıfırlama işlemi, sayacın ön panelinde yer alan sıfırlama (Reset) düğmesine basılarak yapılır.

Akıllı saatte kaçak elektrik nasıl yapılır?​

Sayaç Hileleri Mekanik sayaç, içindeki diskin manyetizma etkisiyle dönmesi sonucu tüketimi ölçer. Sayacın diskini bir iğne ile delerek yavaşlatmak, kuvvetli mıknatıs yardımıyla sayacı dondurmaya çalışmak kaçak kullanım yöntemleridir.
Elektrik kesilmesi yasal mı?
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile elektrik kesintilerine istisna getirdi. 65 yaş üstü, şehit ailesi, gazi ve engellilerin kesintisi zorlaştırıldı. Yönetmeliğe göre tüketicilerin elekrtiriği Cuma günleri kesilemeyecek.
Dijital elektrik sayaçları nelerdir?
Dijital elektrik sayaçları zaman ölçümlerine göre monofaze (tek fazlı) ve trifaze (üç fazlı) sayaçlar olmak üzere ikiye ayrılır ve kullanım ihtiyacına göre seçilir. Sanayide makinalar genelde üç fazlı çalıştığı ve buna bağlı olarak enerji tüketimi üç fazlı olarak gerçekleştiğinden trifaze sayaçlar tercih edilir.
Eskiden mekanik sayaçlar ile personelin belirli aralıklarla sayacı kontrol ederek yaptıkları elektrik ölçüm işlemleri, gelişen teknoloji ile birlikte uzaktan okumayı mümkün hale getiren dijital elektrik sayaçlarına geçişle daha güvenli ve kolay hale gelmiştir.
Elektrik tüketimi nasıl hesaplanabilir?
Tüketim miktarı zaman dilimlerine göre ayrılarak dijital göstergede gözlemlenebilir. Daha kesin ve güvenilir ölçüm yapar. Günü farklı zaman aralıklarına bölerek ölçüm yapabildiğinden üç zamanlı tarifeye uygundur. Elektrik tüketim hakkındaki bilgileri kaydeder ve 1 yıla kadar saklar. Uzaktan okuma yapılabilir.
Akıllı sayaçlar nasıl hesaplanabilir?
Eski tip mekanik sayaçlarda doğrudan kullanılan elektrik enerjisinin miktarını okuruz. Bu sayaçlarda belirtilen tüketim değeri, mekanik bir disk sistemi ile ölçülür. Akıllı sayaçlar ise ölçümü elektronik olarak yapar ve kWh cinsinden gösterir. Bu sayaçlarda bir çok değeri aynı anda ölçebilirsiniz.

Geri