Elektrik sayacı arızalı ise ne yapılır?
Sayacınızın arızalı olması durumunda en yakın hizmet noktamıza dilekçeyle birlikte müracaat etmeniz veya ALO 186 BEDAŞ Çağrı Merkezimizi arayarak kayıt oluşturmanız gerekiyor. Arızalı sayaçlar için tüketiciye geriye dönük eksik tüketim tahakkuk ettirilebiliyor.Elektrik faturası gelmeyince ne yapılır?
Bu durumda size en yakın hizmet noktamıza başvurarak veya 444 4 372 numaralı Enerjisa Çağrı Merkezimizi arayarak Dağıtım Şirketinize iletilmek üzere sayaç okuma talebinde bulunabilir; sayacınızdaki son tüketim değerlerini bildirerek, faturanızın oluşturulması için talepte bulunabilirsiniz.
Faturası değildir endeks bildirimi nedir?
3. Fatura tutarınızın, daha önceki faturalarınıza kıyasla çok yüksek bir tutarda hesaplandığı bir durum söz konusu olabilir. Bu durumda sayaç okuma ekibimiz size “Fatura değildir, limit üstü bildirimdir.” şeklinde yazılı bir bildiri bırakır.Elektrik faturası neden gelmiyor?
Peki, elektrik faturanız gelmediyse ve “Elektrik faturam gelmedi ne yapmalıyım?” diyorsanız hemen yanıtlayalım. Elektrik faturasının gelmeme sebebi; sayaç arızası, sayaca ulaşılamaması durumu, endeksör tarafından yapılmış okuma hatası, okuma döneminin henüz gelmemiş olması gibi sebeplerden olabiliyor.
Doğalgaz sayaçlarınızdaki arızalar sebebiyle tüketimin ölçülemediği veya yanlış ölçüldüğü durumlarda doğalgaz faturanızda eksik veya fazla bir doğalgaz bedeli tahsil edilebilir. Sayacınız tüketimi olduğundan fazla ölçmüş ise doğalgaz dağıtım şirketinden para iadesi alabilirsiniz.
Elektrik faturası sorgulama nasıl yapılır?
444 4 372 numaralı Çağrı Merkezimizi arayabilir, daha önceki faturanızın üzerinde bulunan 10 haneli Sözleşme Hesap No ile borç sorgulamanızı yapabilirsiniz.
Endeks bildirmek ne demek?
Su faturası yazılma sırasında sayaç yeri kapalı veya okunamaz olduğu durumlarda son endeksi fatura tarihinden itibaren abone sahibinin 3 gün içerisinde son endeksi bildirmesi gerekmektedir. Şehir dışına çıkacağı , abone sahibinin uzun süre evden ayrılması vb. durumlarda son endeksi bildirim yapılmaktadır.Endeks bildirimi ne demek?
Sayacınızı okuyup bize göndererek o güne kadar ne kadar elektrik tükettiğinizi öğrenebilir, tüketiminizi kontrol altına alabilirsiniz. değerlerini okumanız gerekmektedir. Sayacınızın üzerindeki değer leri yazarak ya da fotoğrafını çekerek bize ulaştırabilirsiniz.
Elektrik faturası nasıl telefona gelir?
Ayrıca elektrik faturası üzerindeki, işletme kodu ve abone no bilgisi cep telefonundan 4186’ya mesaj gönderilerek elektrik fatura bilgilerinin cep telefonuna SMS olarak gelmesi sağlanabilecek. ‘TEDAŞ Mobil Bilgi Servisi’ sayesinde aboneler, fatura bilgilerine erişimde zaman ve mekan sınırını ortadan kaldıracak.Elektrik saati yanınca ne olur?
Elektrik sayacınız yandığında.!!! 186 numaralı telefondan (7/24 hizmete açıktır) TEDAŞ’ın Çağrı Merkezine ulaşacaksınız. Durumu anlatacaksınız. Sizin için çağrı merkezinde bulunan müşteri temsilcisi ARIZA KAYDI oluşturacak.