Elektrik sayaç okuma kaç günde bir yapılır?
EPDK, elektrik sayaçlarının 25 ila 35 günü kapsayacak süreçte okunmasını kararlaştırdı. Elektrik sayaçlarının 25 ila 35 günü kapsayacak süreçte periyodik olarak okunarak, daha kısa veya uzun sürede fatura kesilmesinden kaynaklanan tüketici mağduriyetinin önüne geçilmesi kararlaştırıldı.Elektrik faturası neden okunmadı ne yapmalıyım?
Sayacın değiştirilip incelenmesi için 186 numaralı Dağıtım Çağrı Merkezinden, bölgenizdeki ilgili dağıtım şirketine ulaşarak konu ile ilgili talep oluşturabilirsiniz.Elektrik faturası ne zaman kesilir?
Elektrik faturası ne zaman kesilir?Elektrik faturası üzerinde yazan son ödeme tarihinde ödeme yapılmazsa tedarikçi şirketler tüketicilere ikinci bir bildirim yapar. Bildirimin yapıldığı tarihten sonraki 5 iş günü içinde ödeme yapılmamışsa tüketicilerin elektrik enerjisi kesilir.
Elektrik faturası kaç günde yazılır?
Elektrik faturası kaç günde yazılır?Elektrik faturanız, 25 ila 35 gün arasında oluşturulur ve size ulaştırılır. Size ulaşan faturaların son ödeme tarihleri de, fatura kesilme tarihinin 10 gün sonrası olarak belirlenir ve faturanıza da bu şekilde yansıtılır.
Luna elektronik elektrik sayacı nasıl okunur?
Luna Elektrik Sayacı Nasıl Okunur?…OBİS kodları şu şekildedir:- 0.0.0: Seri Numarası
- 0.9.1: Sayaç Saati.
- 0.9.2: Sayaç Tarihi.
- 0.9.5: Haftanın Günü
- 1.8.0: Kümülatif Aktif Enerji (import)
- 1.8.1: Toplam Enerji T1.
- 1.8.2: Toplam Enerji T2.
- 1.8.3: Toplam Enerji T3.
Son gelen elektrik faturası nasıl öğrenebilirim?
444 4 372 numaralı Çağrı Merkezimizi arayabilir, daha önceki faturanızın üzerinde bulunan 10 haneli Sözleşme Hesap No ile borç sorgulamanızı yapabilirsiniz.Aydem elektrik sayacı okunmadı ne yapmalıyım?
Aydem elektrik sayacı okunmadı ne yapmalıyım?Talebiniz değerlendirilerek en kısa sürede bilgilendirme yapılacaktır. ADM Elektrik Dağıtım A.Ş ile ilgili her türlü görüş, öneri ve isteklerinizi 7gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 0850 800 0 186 numaralı Çözüm Merkezi’mizi arayarak ya da [email protected] adresine e-posta ile bildirebilirsiniz.
Elektrik son ödeme tarihinden kaç gün sonra kesilir?
Elektrik son ödeme tarihinden kaç gün sonra kesilir?Fatura bedeli, bildirimi takip eden beş iş günü sonuna kadar ödenmez ise ilgili mevzuat hükümlerince müşterinin enerjisi kesilir.
Elektrik sayaç okuma nasıl yapılır?
Bu sayaçlarda bir çok değeri aynı anda ölçebilirsiniz.- Dijital elektrik sayacında göreceğiniz farklı değerler:
- T : Toplam tüketim.
- T1 : Gündüz tüketimi (06:00-17:00)
- T2 : Puant (akşam) tüketimi (17:00-22:00)
- T3: Gece tüketimi (22:00-06:00)
- T4 : TEDAŞ tarafından şu anda kullanılmamaktadır ve faturalara yansımaz.