Elektrik saatindeki kirmizi muhur ne anlama gelir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Elektrik saatindeki kırmızı mühür ne anlama gelir?​

Köktürk, ‘mavi’ mühürün ‘dürüstlüğü’, ‘yeşil’ mühürün ‘borcuna sadık olmamayı’ ‘kırmızı’ mühürün ‘tehlikeyi’ ve sarı mühürün de ‘çok tüketim’i simgelediğini anlattı. Sarı mühürlü aboneler de çok tüketim yaptıkları için takip edilecek.
Mahkeme beraat verdi Simdi ne olacak?
Beraat kararı bir yüksek mahkeme olan Yargıtay tarafından bozulduğunda, yerel mahkeme Yargıtay’ın bozma kararına karşı eski kararında direnebilir veya bozmaya uyma kararı vererek bozma kapsamında yargılama yaparak yeniden karar verir.

223 2 C beraat ne demek?​

(1) Duruşmanın sona erdiği açıklandıktan sonra hüküm verilir. Beraat, ceza verilmesine yer olmadığı, mahkûmiyet, güvenlik tedbirine hükmedilmesi, davanın reddi ve düşmesi kararı, hükümdür.
Elektrik sayacı neden mühürlenir?
Yani, mührün fiziken bozulmuş olmasına bakılmaz, mührün konuluş amacı elektrik borcu olduğu için amaç elektrik bağlantının kesilmesidir.
Ceza Muhakemesi Kanunu m. 223/2 hükmüne göre beraat kararı; 1) Yüklenen fiilin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması, 2) Yük- lenen suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olması, 3) Yüklenen suç açısından failin kast veya taksirinin bulunmaması, 4) Yüklenen su- çun sanık tarafından işlenmesine rağmen, olayda bir …
CMK 232 2 C maddesi nedir?
CMK Madde 232 Gerekçesi Yargı yetkisi Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır. Bu nedenle hükmün başına Türk Milleti adına verildiği yazılacaktır. Hükmün başlık bölümünde ayrıca mahkeme başkan ve üyeleri veya hâkim, Cumhuriyet savcısı, zabıt kâtibi, katılan, sanık ve avukatların da gösterilmesi zorunludur.

223 2 e ne demek?​

Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 223. maddesi 2-e hükmünde, beraat kararının hâkim tarafından yüklenen suç eyleminin sanık tarafından gerçekleştirildiğinin sabit olmaması nedenine dayanarak verilmesini ifade etmektedir. Karar duruşmasında önce hâkim ya da mahkeme beraat kararını duruşma zabıtlarını kâtiplere yazdırmaktadır.
Sayaç mühürleme nedir?
Ölçü aletleri ile ilgili yürürlükteki kanun ve mevzuatlar çerçevesinde 10 yıllık mühür süresi dolan sayaçların kullanımına devam etmek için bu süre dolmadan önce bakanlık yetki belgesine sahip ölçü ayar istasyonlarında sayacın test edilerek doğru ölçtüğünün belgelenmesi ve mühürünün yenilenmesi gereklidir.

Mühürlenen elektrik ne zaman açılır?​

Açma işlemleri hafta içi 13.00-22.00, hafta sonu 10.00-22.00 saatleri arasında yapılmaktadır. Kentsel ve kent altı dağıtım bölgesinde 24 saat içerisinde, kırsal dağıtım bölgesinde 48 saat içerisinde enerji açma işlemi yapılmaktadır.

Geri