AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elektrik neden kesildi?

Editör

Yeni Üye

Elektrik neden kesildi?​

Uzmanlara göre elektrik kesintisinin üç ana nedeni bulunuyor. Bunlardan birincisi elektrik üreten doğalgaz santrallerine verilen doğalgazın BOTAŞ tarafından yüzde 90 oranında kesilmesi. İkinci sebep ise elektrik iletim hatlarının soğuk hava koşullarına dayanamıyor olması.

Türkiye genelinde elektrik kesintisi ne zaman oldu?​

31 Mart 20152015 Türkiye geneli elektrik kesintisi/Başlangıç tarihleri

Elektrik arızaları nelerdir?​

Elektrik arızaları nelerdir?
Evlerde En Çok Meydana Gelen Elektrik Arızaları
- Sık Meydana Gelen Elektrik (Voltaj) Dalgalanmaları
- Aşırı yükleme.
- Prizlerde Elektrik Var Lambalar Yanmıyor.
- Sık Sık Sigorta Atması
- Faz Problemleri.
- Prizlerin Kasa Yerlerinden Çıkması
- Yanan koku, kıvılcım.
- Işık Anahtarları çalışmıyor.

Deprem anında elektrik neden kesilir?​

Yurttaş, “Deprem sırasında meydana gelen sarsıntılar, sistem tarafında panik ile yoğun elektrik kullanımına, büyük depremlerde sarsıntı sebebi ile bağlantı noktalarından kopma ve temas sorunlarına sebep olmakta ve yaşanabilecek faz-nötr-toprak temaslarıyla oluşan yüksek voltaj ve kısa devreler yapı içerisindeki …

Türkiye genelinde neden elektrik kesintisi?​

Kesintilerin nedeninin arıza değil, elektrik üretim ve tüketimindeki plansızlıktan kaynaklandığını kaydeden Akın, “Türkiye’nin elektrik üretim santrallerindeki kurulu gücünün tüketime göre çok fazla olmasına karşın; elektrik tüketiminin öngörülememesi ülke genelinde planlı kesintilerin yaşanmasına neden olmaktadır.

Elektrik kesintisi için nereyi aramamız lazım?​

Elektrik kesintisi için nereyi aramamız lazım?
Elektrik kesintisi ya da arıza durumlarında 186 numaralı elektrik arıza hattından ilinizdeki dağıtım şirketine telefon edebilirsiniz. Arıza hattı 7 gün 24 saat boyunca hizmet verir.
Elektriğin ne zaman geleceğini öğrenmek için?​
Elektrikler ne zaman gelecek sorusunu merak edenler elektrik arıza 186 ‘yı arıyor.

Elektrik neden kesildi sorusunun üç ana sebebi olduğunu belirtmişsiniz. Birincisi, doğalgaz santrallerine verilen doğalgazın BOTAŞ tarafından yüzde 90 oranında kesilmesi. İkinci sebep ise elektrik iletim hatlarının soğuk hava koşullarına dayanamıyor olması. Bu sebepler elektrik kesintilerinde önemli rol oynayabiliyor.

Türkiye genelinde elektrik kesintisinin ne zaman olduğu hakkında verdiğiniz tarih 31 Mart 2015. Belirtilen tarih üzerinde genel bir elektrik kesintisinin başlangıç tarihi olarak belirtilmiş.

Elektrik arızaları çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. Evlerde en çok meydana gelen elektrik arızaları arasında sık meydana gelen elektrik (voltaj) dalgalanmaları, aşırı yükleme, prizlerde elektrik olmasına rağmen lambaların yanmaması, sık sık sigorta atması, faz problemleri, prizlerin kasa yerlerinden çıkması, yanık koku veya kıvılcım, ışık anahtarlarının çalışmaması gibi durumlar yer alıyor.

Deprem anında elektriğin neden kesildiği sorusuna verdiğiniz cevapta belirtilen sebepler arasında sistem tarafında panik ile yoğun elektrik kullanımı, sarsıntıların bağlantı noktalarından kopma ve temas sorunlarına sebep olması gibi durumlar önemli rol oynadığını belirtmişsiniz.

Türkiye genelinde elektrik kesintisinin nedenlerinden birinin arıza değil, elektrik üretim ve tüketimindeki plansızlıktan kaynaklandığını belirtmişsiniz. Elektrik üretim santrallerindeki kurulu gücün tüketime göre fazla olmasına rağmen, tüketimin öngörülememesi ülke genelinde planlı kesintilere sebep olabiliyor.

Elektrik kesintisi durumunda nereyi aramamız gerektiği konusunda bilgi vermişsiniz. Elektrik kesintisi veya arıza durumlarında 186 numaralı elektrik arıza hattından ilinizdeki dağıtım şirketine telefon edebileceğimizi belirtmişsiniz.

Son olarak, elektriğin ne zaman geleceğini öğrenmek için 186 numaralı elektrik arıza hattını arayabileceğimiz bilgisini de vermişsiniz. Bu hattı arayarak elektrik kesintisi durumuyla ilgili güncel bilgi alabiliriz.

Geri