- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Elektrik Mühendisliği mezunu ne iş yapar?
Elektrik mühendisi; elektrik üretim, iletim ve dağıtım sistemlerinin tasarlanması, korunması, projelendirilmesi ve kontrol edilmesi üzerine çalışır. Elektrik üreten cihazın, elektrik dağıtımında kullanılan araç ve diğer teçhizatların üretiminde gerekli hesaplama ve kalite kontrollerini yapar.Elektrik Elektronik Mühendisi elektrik projesi çizebilir mi?
Bu belgeyi hiçbir önkoşul, ders şartı aranmadan tüm “Elektrik”, “Elektrik-Elektronik”, “Elektrik ve Elektronik”, “Elektronik”, “Elektronik ve Haberleşme” Mühendisleri alabilir. Bu belge ile 1000 V altındaki gerilimdeki projeler sözleşmeler imzalanabilir.
Elektrik mühendisliği iş imkanı var mı?
elektrik-elektronik müh. mezunu tüm elektronik (teknolojik) aletlerin bulunduğu yerde rahatlıla iş imkanı bulabilir. Elektrik kısmına yönelip TEDAŞ, gibi yüksek gerilim hatlarında çalışabilirler veya Telecommunication Kısmına yönelip AVEA, TURKCELL; WODAFONE gibi iletişim sektöründe çalışabilirler.Elektrik-Elektronik Mühendisliği kolay iş bulur mu?
Elektronik mühendisleri kamu ve özel sektörde pek çok alanda çalışma imkanı bulabilir. Elektrik ve elektronik ile ilgili araştırma, üretim, kurulum ve test aşamalarının gerçekleştirildiği tüm kurumlarda elektronik mühendisleri rahatlıkla iş bulabiliyor.
Elektrik-Elektronik Mühendisleri 3 tür SMM belgesi (ya da genel adıyla imza yetkisi) alabilirler: 1-) Asansör SMM belgesi, 2-) Elektrik 1 kV Altı Tesisler için SMM Belgesi, 3-) Elektrik 1kV üstü ve 1kV altı tesisler SMM belgesi.
Serbest Müşavir Mühendis ne iş yapar?
SMM (Serbest Müşavir Mühendis), bürolarının tasarım yapmaya, uygulamaya, teste, kontrole, kabule ve imzalamaya yetkili olduğu Elektrik-Elektronik-Kontrol-Biyomedikal mühendisliğine yönelik mühendislik hizmetlerine ve bu hizmetlere ait herhangi bir konuda bilim ve tekniğe uygun olarak hizmetin görülmesine fikren katkıda …