Elektrik muhendisi olmak icin hangi liseye gitmek gerekir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Elektrik mühendisi olmak için hangi liseye gitmek gerekir?​

Cevap:Meslek Lisesi mezunları Mühendislik Fakülteleri veya Teknoloji Fakülteleri´nin mühendislik bölümlerinde lisans eğitimi alarak “Mühendis” olabilirler. Teknoloji Fakültelerinde sadece meslek lisesi mezunlarının tercih de bulunabileceği kontenjanlar ayrılmaktadır(M.T.O.K. ).
Elektrik mühendisi nerede çalışır?
Bina ve yol aydınlatmaları, fabrika ve bina otomasyonları, Elektrikle ısıtma, proje ve uygulama mühendisliği, Yüksek gerilim şalt cihazları üretimi alanlarında çalışabildikleri gibi, kendi danışmanlık ve müteahitlik bürolarını da kurabilirler.

Elektrik-Elektronik Mühendisi devlette ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar
Yılda kaç tane elektrik elektronik mühendisi mezun oluyor?
05 Ağustos 2021 günü yayınlanan YÖK İstatistiklerine göre Elektrik, Elektronik mühendisliği programlarından 2019-2020 öğretim yılında mezun olanlar sayılarına ilk bakışta şöyledir. 2019-2020 öğretim yılında 9.578 Erkek, 2.153 Kadın olmak üzere toplam 11.731 öğrenci mezun olmuşlardır.
Kariyerinde Maaşlar
Elektrik mühendisliği dersleri nelerdir?
Analiz, Genel Kimya, Fizik, Ekonomiye Giriş, Matris Kuramı, Bilgisayar Araçları, Elektrik Mühendisleri için Olasılık, Elektronik, Enerji Dönüşümü, Sistem Dinamiği ve Denetimi, İletişim Mühendisliği, Elektromanyetik Alan Kuramı, Elektronik Laboratuvarı.

Bir elektrik mühendisi ne yapar?​

Elektrik mühendisi; elektrik üretim, iletim ve dağıtım sistemlerinin tasarlanması, korunması, projelendirilmesi ve kontrol edilmesi üzerine çalışır. Elektrik üreten cihazın, elektrik dağıtımında kullanılan araç ve diğer teçhizatların üretiminde gerekli hesaplama ve kalite kontrollerini yapar.
Elektrik Elektronik Mühendisliği devlette ne iş yapar?
Saraç, “İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü kamu binaları olarak tanımlanabilecek okullar, hastaneler, idari binalar, lojmanların yapım işlerini, bakım-onarım, revizyon ve tadilat işlerini yapar.

Elektrik elektronik mühendisi ne kadar maaş alıyor?​

2022 Elektrik-Elektronik Mühendisi Maaşları Elektrik-Elektronik Mühendisi maaşı ortalama aylık 11689 _TL’dir. En düşük Elektrik-Elektronik Mühendisi maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 19125 _TL’dir.
Elektrik mühendisi olmak için ne yapmalıyım?
Elektrik Mühendisi Nasıl Olunur? İcat etme konusunda oldukça iyi olan, özgün düşünme yeteneğine sahip, plan, tasarım konusunda da yetenekli olan kişiler elektronik mühendisliği bölümünü okuyup, elektrik mühendisi olabilir. Temel mühendislik dersleri verilen bu bölümün eğitim süresi ise 4 senedir.

Geri