Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Elektrik hatlarinda bulunan sigorta ile kacak akim rolesinin ISG acisindan farki nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Elektrik hatlarında bulunan sigorta ile kaçak akım rölesinin ISG açısından farkı nedir?​

► Yani kaçak akım koruma rölesi otomatik sigortalar gibi termik ve manyetik koruma yapmaz. Sadece kaçak akıma karşı korur. İşte bu yüzden devrelerde kaçak akım rölesinin üzerine koruma yapan otomatik sigorta, kompakt şalter gibi elemanlar konulmaktadır.

Kaçak akım koruma rölesi olmazsa ne olur?​

Devrede kaçak olması halinde fazdan giren akımın hepsi nötr üzerinden değil, bir kısmı da kaçak üzerinden olacaktır. Kaçak akım sonucu faz-nötr dengesi bozulacaktır. Kaçak akım koruma rölesi, bu dengesizliği algılayarak devreyi açar ve kaçak sonucu oluşacak istenmeyen sonuçları engeller.
Koruma rölesi nedir?
Koruma Röleleri: Bir elektrik devresini açıp kapamaya yarayan elektriksel anahtarlardır. Aynı anda farklı frekans ve dalgalardan etkilenmeden anahtarlama yaparlar. Röleler elektromanyetik olarak yani üzerlerinden akım geçmesi ile çalışırlar.

Diferansiyel röle neden açar?​

Faz-toprak arızası, alternatör fazları arasındaki kısa devre arızaları ve sistemin yanlış bağlanması gibi birçok arıza türü vardır. Bu arızaların oluşması ile sistemler zarar görür ve bu sistemlerin korunması diferansiyel röleler tarafından sağlanır.

Sigorta ve kaçak akım rölesi arasındaki fark nedir?​

Bir elektrik panosuna kaçak akım rölesi eklenmesi hangi tip koruma tedbiridir?
Anma Kaçak Akımı: K.A. röleleri iki ana amaca hizmet etmektedir. Bunlar insan hayatını koruma ve kaçak akım kaynaklı olabilecek yangınları engelleme olarak sıralanabilir. Standart IEC 60479-1’e göre kaçak akımın 30mA değeri, insan sağlığı açısından sınır değeri olarak kabul edilir.
Elektrik iç tesisat yönetmeliği Madde 18 Kapsamında tesislerde hayat koruma eşikli koruma elemanları tanımıyla KAÇAK AKIM RÖLESİ Kullanımı zorunlu hale gelmiştir.
3 fazlı nötr ihtiyacı duymayan makine veya sistemlerde, gerilimden bağımsız olarak çalışan kaçak akım koruma rölelerinin nötr giriş ve çıkış hattının boş bırakılması suretiyle tesis edildiğinde, herhangi bir izolasyon problemi olmaması durumunda fonksiyonlarını yerine getirdiği bilinmektedir.
Voltaj koruma rölesi ne işe yarar?
Gerilim koruma röleleri, motorları ve sistemleri aşırı ve düşük gerilime ve faz sırası hatasına karşı korumak için tasarlanmıştır. Bağlı oldukları sistemi şebeke gerilimden kaynaklanan olumsuzluklara karşı korur. Alt ve üst gerilim sınırları ayarlanabilen rölelerdir.

Ters güç koruma rölesi nedir?​

Ters Güç Rölesi paralel çalışma sırasında jeneratörün bir motor olarak çalışmasını engelleyecek, böylece bir dizel motor gibi ana taşıyıcıyı koruyacak ve jeneratör kesicisini çalıştırarak kalan jeneratörleri boşaltacaktır.

Diferansiyel röle ne işe yarar?​

Kısaca diferansiyel röleler, devrelerin ulaşılamayan bölgelerinde oluşabilecek arızalarda koruma sağlarlar. Diferansiyel rölelerin daha yaygın bir şekilde kullanımıyla, şehir içi iletim, dağıtım hatlarında ve trafo merkezlerinde oluşabilecek arızalarda sistemin güvenliğini sağlamış oluruz.
 
Geri
Üst