AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Elektrik gidip gelmesi buzdolabini bozar mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Elektrik gidip gelmesi buzdolabını bozar mi?​

Bu kontrolörler kullanıcılara kayıplar yaşatacak şekilde voltaj değişimi sebebiyle yanabilirler. Buzdolapları, motorlar ve daha ağır aygıtlar yüksek voltajlara daha dayanıklıdır ve yüksek voltaj dolayısıyla yanma durumları çok nadir görülür.
Buzdolabı motorunun yandığını nasıl anlarız?
Buzdolabınız motoru çalışmıyor veya çalışıyor 2 – 3 dk arayla tık sesi geliyor duruyorsa motorda yanma veya buzdolabı motor kilitlenmesi sorunu var demektir. Bazı durumlarda motor yanması ile sıkışması karıştırılabilir.

Buzdolabı motoru çalışmazsa ne olur?​

Bu durumda da buzdolabının motoru devreye girmemektedir. Buzların erimesinden sonra buzdolabınızın motoru yeniden devreye girerek buzdolabınız çalışmaya başlayacaktır. Eğer buzdolabınız devreye girmiyorsa servise başvurmadan dolabınızın fişi çekerek, ya da 2 gün buzdolabınızı dinlendirerek bu durumu düzeltebilirisiniz.
Voltaj fazla olursa ne olur?
Elektrik enerjisi için elektriksel geçirim ve dağıtım hatları her zaman 50 volttan çokça yüksek voltaj kullanırlar, bu yüzden hat iletkenlerine temas halinde ya da yakınında elektrik ile ölüm tehlikesine sebep olur. Hava hattı kablolarıyla temas sıklıkla yaralanma ve ölüme sebep olur.
Generatörlerin ürettikleri gerilim güç transformatörleri yardımıyla yükseltildikten sonra iletim şebekesiyle iş ve yerleşim merkezlerinin veya sanayi bölgelerinin yakınındaki dağıtım merkezlerine ulaştırılır. İletim şebekesi, direkler, iletkenler, trafo merkezleri ve benzeri ünitelerden oluşur.
TEDAŞ şikayet nereye yapılır?
Ancak Türkiye çapında tüm illerde elektrik ihbar ve şikayet hattı numarası 186’dır ve bulunduğunuz bölgede bu numarayı arayarak müracaatınızı yapabilirsiniz. Görevli elektrik dağıtım şirketleri tarafından alınan ihbar ve şikayetler 15 iş günü içinde telefon ile, internet üzerinden veya yazılı olarak kişiye bildirilir.

Ömer Sami Yapıcı kimdir?​

Türkiye Elektrik Dağıtım A. Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı
Kac saat elektrik kesintisi tazminat?
Kentsel dağıtım bölgesinde 10 saat, kent altı dağıtım bölgesinde 11 saat ve kırsal dağıtım bölgesinde 12 saati aşan, işletmeci ve dışsal sebepten kaynaklanan elektrik kesintilerinde, kullanıcılara kesinti tazminatı ödenecek.

Geri