Elektrik faturasi yuksek gelirse ne yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Elektrik faturası yüksek gelirse ne yapılır?​

Elektrik faturası yüksek gelirse ne yapılır? Elektrik faturanız çok yüksek geldiyse olası nedenlerini ve bu durumda yapmanız gerekenleri bu yazıda bulabilirsiniz. Bazı aylar elektrik faturaları beklenenden oldukça yüksek gelmektedir.

Peki, elektrik faturası nasıl hesaplanıyor?​

Elektrik faturası, elektrik dağıtım şirketi tarafından kullanıcın kullandığı elektrik miktarına göre hesaplanıyor. Elektrik faturası üzerinde, ödenecek bedel ve bedelin ödeneceği tarihler de yer alıyor. Ancak, fatura kapsamında bazı giderler de tahsil ediliyor. Örneğin; Trafo Kaybı.
Ne kadar kWh’lık elektrik faturanız var?
Örneğin 20.400 kwh olarak not etmesi gereken rakamı, 20.900 kwh olarak not ederse, siz 900 kwh’lık elektrik faturası ödemek durumunda kalırsınız. Eğer faturanız yüksek geldiyse, hemen faturanızın üzerinde yazan endeks rakamlarını, sayacınızın üzerindeki endeks rakamları ile karşılaştırın.
Elektrik ve su faturası yüzde 50 düşürür?
Elektrik ve suya yapılan zamlara vergi, dağıtım, kayıp-kaçak-atık bedeli gibi ilavelerin olması faturaları daha da şişirdi. 40 liralık bir elektrik faturası 77 liraya, 36 liralık su faturası ise 68 liraya çıktı. Yalıtım faturaları yüzde 50 düşürür! Kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşta doğalgaz ve elektrik faturası kabusu başladı.

Peki, Türkiye’nin elektrik faturası nasıl alınır?​

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği ihtiyaç sahiplerine verilecek olan elektrik desteğinin detayları belli oldu. Elektrik desteği, evdeki kişi sayısına ve aylık kilovatsaat miktarına göre yapılacak. Peki elektrik desteğinden kimler yararlanabilir? Şartlar nelerdir? Elektrik faturası desteği nasıl alınır? Şartlar neler?

Elektrik faturasına itiraz etmeden önce ödeyin?​

Elektrik faturasına itiraz etmeden önce borcunuzu ödeyin. Ancak faturanız geçmiş aydaki kullanımlarınıza kıyasla %30’dan fazla geldiyse, ödemenizi daha önceki ayın tutarından yapıp, itiraz sürecine başlayabilirsiniz. Herhangi bir cezai yaptırım uygulanmayacaktır. İtirazınızın sonucu 10 gün içinde size ulaştırılacaktır.

Elektrik fatura borcunu son ödeme tarihine kadar ödemeyin?
Elektrik fatura borcunu son ödeme tarihine kadar ödemezseniz gecikme faizi işler ve enerjiniz kesilebilir. Bu yazıda son ödeme zamanından ne kadar sonra kesme işlemi yapıldığını öğrenebilirsiniz. Elektrik,Su, Doğal gaz, İnternet, Telefon ve Televizyon servislerine ait borçlarınızı sağdaki butona tıklayak hemen ödeyebilirsiniz.
Hangi aylar elektrik faturasının artmasından kaynaklı?
Bazı aylar elektrik faturaları beklenenden oldukça yüksek gelmektedir. Bunun nedenleri elektrik kullanımının artmasından olabileceği gibi, teknik sayaç arızaları ya da dağıtım şirketinin sayaç okumada yapabileceği yanlışlıklar olabilir. Bu yazıda, birden yükselen elektrik faturasının nedenlerini ve bu durumlarda neler yapmanız gerektiğini

Geri